Perşembe akşamı oynanan Minnesota Vikings – Arizona Cardinals karşılaşmasında gülen taraf 20-23’lük skorla Cardinals oldu ve takım, bu sezonki 11. galibiyetine ulaşarak NFC Playoff’larına katılmayı şimdiden garantiledi. Head koç Bruce Arians yönetimindeki Cardinals, böylece üst üste iki sezondur 11 galibiyet barajını aşarak 95 yıllık takım tarihinde de bir ilke imza attı.

Karşılaşmaya, “NFL kariyerinin 100. touchdown’unu yapmak” parolasıyla çıkan Vikings efsanesi Adrian Peterson, ilk dakikalarda oldukça hırslıydı ve NFL’de Peterson’la geçen son sekiz sezonun bize öğrettiği en önemli şey şu ki eğer yıldız running back gerçekten hırslı ve istekliyse, önünde dağ dursa bile Peterson’a dayanamaz. Nitekim karşılaşma başında inanılması güç bir agility(kıvraklık-çeviklik) performansıyla Cardinals end-zone’una koşan Peterson, böylelikle NFL kariyerindeki 100. touchdown’una da ulaşmış oldu.

Ancak bu touchdown’ın ardından sahada gerçek bir Cardinals fırtınası esmeye başladı ve şov receiver John Brown ile başladı. Bu sezon MVP ödülünün en büyük adaylarından Cardinals quarterback’i Carson Palmer, kendi yarı sahasının 35. yardından Brown’a pası çıkardı ve genç receiver da kalan 45 yardı alarak muazzam bir touchdown’a imza attı.

Üçüncü çeyrekte ise biraz daha kısa mesafeden(Kısa mesafe dediğime bakmayın yine 42 yardlık bir touchdown pasından söz ediyoruz.) Brown’un yaptığı touchdown’un adeta bir replay’i gerçekleşti ancak bu sefer sahnede Cardinals’ın bir diğer receiver’ı Michael Floyd vardı. Floyd’un touchdown’u yapmasını sağlayan en büyük etken ise şüphesiz yıldız wide receiver Larry Fitzgerald’dı. Yaşlı kurt, Floyd’un end zone koşusu üzerindeki tek savunma oyuncusu olan Vikings safety’si Anthony Smith’e öyle bir blok koydu ki Smith adeta neye uğradığını şaşırdı ve Floyd da şaşkın bakışlar arasında güle oynaya touchdown’a koştu. Merak edenler için bu efsane block şöyle gerçekleşti:

Bununla birlikte Floyd’a attığı pas ile bu sezonki 31. touchdown pasına ulaşan Palmer, Cardinals tarihinde bir sezonda en çok touchdown pası atan quarterback oldu.

Cardinals’ın bu şahane iki touchdown’una rağmen Vikings için henüz hiçbir şey bitmemişti ve karşılaşmanın bitimine beş dakika kala veteran receiver Mike Wallace’ın tuttuğu touchdown pası skoru bir anda 20-20’ye getirdi. Takip eden pozisyonda ise Cardinals, field goal attı ve fark yine üçe çıktı.

Maçın son pozisyonunda ise, bitime 13 saniye kala, Vikings field goal vurup karşılaşmayı uzatmaya taşıma şansı varken akıl almaz bir şekilde hücumu oynamayı tercih etti ve bilin bakalım ne oldu? Quarterback Teddy Bridgewater, Cardinals’ın deneyimli linebacker’ı Dwight Freeney tarafından sack’lendi ve yaptığı fumble sonucunda topu, yıldız defansif end Calais Campbell tuttu, böylece maça da noktayı koymuş oldu.