Geçtiğimiz sezonlarda eski performansını mumla aratan ve futbolseverleri “Yok mu bir 2000 yardlık sezon daha?” diye ağlatan running back Chris Johnson bildiğiniz gibi bu sezon Arizona Cardinals formasıyla sahalara bomba gibi bir dönüş yapmıştı. Ancak, bir anka kuşu edasıyla küllerinden doğan yıldız running back’in, “Ligin En İyi Geri Dönüş Yapan Oyuncusu” adaylığı büyük bir tehlike altında. Nitekim pazar günü 19-13’lük galibiyetle sonuçlanan San Francisco 49ers maçının üçüncü çeyreğinde sahadan ayrılan Johnson’ın kaval kemiğinde çatlak olduğu tespit edildi.

Cardinals yönetimi, Johnson’ın bu sakatlıkla sezonu kapatıp kapatmadığını anlayabilmek için daha detaylı test sonuçlarını bekliyor. 30 yaşındaki running back’in, karar kesinleşinceye kadar kaç hafta saha dışında kalacağı ise belirsiz durumda. Bu sakatlık Johnson’ı, sadece “Yılın En İyi Geri Dönüş Yapan Oyuncusu” ödülünden değil iki milyon dolarlık primden de edebilir. Nitekim bu sezon 1,184 koşu yardı alan Johnson, 1,300 koşu yardına ulaşıp bir de Pro Bowl yapabilirse bu primi cebe indirecekti.

Arizona böyle bir sakatlığı kaldırabilecek takımlardan birisiydi, ta ki takımın bir diğer yıldız running back’i daha sakatlanana kadar. Johnson’ın ayrılmasından dakikalar sonra Andre Ellington da sağ ayak parmağındaki rahatsızlık nedeniyle kenara alındı.

Ee hal böyle olunca Cardinals, bu yılki draftın üçüncü turundan seçtikleri atletik rookie David Johnson’la sahaya çıkmak durumunda kalacak. Eylül ayını hatırlayacak olursak David Johnson NFL tarihinde, ilk iki maçında koşu, pas ve kick return ile touchdown sayısı yapan ilk oyuncu olmuştu. Potansiyelli running back’in yedekleri ise Stephan Taylor ve Kerwynn Williams olacak.

Tecrübeli olan Johnson’ın(Chris Johnson) Ekim ayındaki istatistiklerine göre her top taşımada ortalama 5.9 yard almaya başarırken, Kasım ayında her koşu başına ancak 3.0 yard alabilmesi ligde tartışılan konular arasındaydı. Cardinals’ın endişelerinden birisi de Johnson’ın kısa yardlık koşu oyunlarındaki eksikliğiydi.

Umutlar ise bu işte daha yeni olan Johnson’ın (Anladınız artık kim olduğunu) bu pozisyondaki eksikleri ve pürüzleri gidermesi yönünde…