Colin Kaepernick’in kızağa çekilmesinden sonra, artık hiçbir iddiası kalmamış San Francisco 49ers’da komutayı devralan Blaine Gabbert, gösterdiği performansla pek çok kişinin övgüsünü topladı. Gabbert’ı destekleyen en sürpriz isim ise, gelmiş geçmiş en iyi oyun kuruculardan biri olan Joe Montana.

49ers ile sahaya çıktığı dört maçta iki galibiyet alan Gabbert, son olarak Chicago Bears karşısında gösterdiği performansla çoğu kişiyi şaşırttı. Maçın son çeyreğinde 44 yard koşarak yaptığı touchdown ile skoru eşitleyen Jacksonville Jaguars’ın eski oyun kurucusu, uzatmaların ikinci hücum serisinde, Torrey Smith’e verdiği 71 yardlık touchdown pası ile galibiyeti getirmişti. Ancak Gabbert’la ilgili Montana’yı en çok mutlu eden, hiçbir iddiası kalmamış bir takımın başına geçtikten sonra durumu nasıl ele aldığı olmuş.

Sporting News’a konuşan Montana, “Takımdaki sakatlıkları ve sezonun gidişini düşünürseniz, bence çok iyi bir iş başardı. Bazı kişiler, takım zaten yenildiği için daha kötüsü olamazdı diye düşünebilir ancak yine de böyle bir baskı altında çok iyi oynadı. Gabbert, işler planlandığı gibi gitmezse sadece koluyla değil ayaklarıyla da iyi işler yapabilecek kadar atletik olduğunu gösterdi” dedi.

Montana, Gabbert’ın geleceğiyle ilgili olarak da “Gabbert, bu hucüm içinde maç kazanabileceğini gösterdi ve takım için değerini kanıtladı. Yönetimin, Colin Kaeperncik ile ilgili planları ne olursa olsun, bence Blaine’i takımda tutmalılar.” şeklinde konuştu.

Montana ne derse desin, Gabbert’ın kazandığı iki maçın da ortalama takımlara karşı olduğunu unutmayalım. Ayrıca Chciago Bears karşısında Gabbert’ın ortalama pas mesafesi 6.3 yard idi ve en kayda değer hucümlar, Gabbert’ın pas verdiği değil kendisinin koştuğu anlarda geldi. Yani Gabbert, 49ers hücumunu verdiği paslarla ilerletemediği sürece, ben Joe Montana kadar umutlu olamayacağım…