AFC Güney Grubu’nda bu sezon Indianapolis Colts’un(6-7) dökülmesi (Andrew Luck’sız ancak bu kadar) ve Houston Texans’ın da (6-7) bir türlü istenilen seviyeye çıkamaması Jacksonville Jaguars’ın (5-8) playoff iştahını kabarttı.

Jaguars mükemmel mi oynuyor? Hayır sadece vasat üstü oynuyorlar, ama maçlarını seyretmek çok keyifli.  Tabi hele Everbank Field’in havuz barında maçları seyretmek çok ayrı bir deneyim.

Bu sene maç başına 25,1 sayı ortalaması ile ligde dokuzuncu sırada olan Jaguars, Colts’u 16-51 gibi olağanüstü bir skorla adeta darmaduman ederken bu sezonun üçüncü haftasında New England Patriots’tan yediği 51 sayının acısını da Colts’tan çıkarmış oldu.

Artık kendisine yıldız diyebileceğimiz Jaguars quarterback’i Blake Bortles’in 250 yard, iki touchdown pası ve bir de koşu touchdown’ı ile bitirdiği maçta takım olarak herkesin katkısı vardı. Sakatlıktan dönen running back Denard Robinson’un 74 yard ve bir touchdown ile oynadığı ve  Allen kardeşlerden Robinson’un bu sene 12. touchdown’ını kaydederek sezonun en çok touchdown pası tutan receiver’ı olmayı başardığı maçta savunmanın katkıları da göz ardı edilmemeli. Tabi bu arada bu sene yedinci PAT(Point After Touchdown)’sini kaçıran Jaguars kicker’ı Jason Myers’e  ve ligin en yaşlı quarterback’i Matt Hasselbeck karşısında dökülen bir “Secondary” ye rağmen bu ezici üstünlük geldi.

Blake Bortles bu performansını sürdürür (30 touchdown-13 interception ve 3.524 yard pas) ve kalan son üç maçta  (Atlanta-New Orleans-Houston karşısında) biraz da şans yanlarında olursa, neden olmasın? Jacksonville Jaguars kendi gurubunun lideri ve Playoff’larda oynuyor. Kulağa çok hoş geliyor. Hadi hayırlısı.