NFC Doğu Grubu’nun kaderini belirleyen karşılaşmada Kirk Cousins önderliğindeki Washington Redskins, deplasmanda Philadelphia Eagles’ı 38-24 ile geçerek ligin bitimine bir hafta kala grubu lider bitirmeyi garantiledi ve üç yıl aradan sonra playoff’a yükselmeyi başardı.

Cumartesi akşamı iki ezeli rakibi karşı karşıya getiren maç boyunca, sahada tek bir yıldız vardı: Cousins. Bu sezon %69,7’lik pas isabet yüzdesiyle bu istatistikte ligin başını çeken yıldız quarterback, Eagles’a karşı attığı dört touchdown pasıyla hem galibiyeti hem de Playoff’u getirdi. Ayrıca Cousins, karşılaşmayı 365 yardlık pas oyunuyla bitirerek bu sezon yedinci kez 300 yard barajını aştı ve Redskins tarihi boyunca, bunu gerçekleştiren ilk oyuncu oldu.

Cousins, galibiyet sonrası verdiği röportajda “Bir futbolcu olarak kariyerimin en mutlu anını yaşıyorum. Sezona takımın ilk 11 quarterback’i olarak başlamak benim için oldukça büyük bir şanstı.” ifadelerine yer verirken “Bu süreç boyunca benim yanımda olan bütün takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Umuyorum ki bu sezon yakaladığımız ivmeyi önümüzdeki maçlarda da devam ettireceğiz.” açıklamasını yaptı.

Cousins, her ne kadar gerek bu karşılaşmada gerekse de sezon boyunca oldukça iyi performanslar çıkarsa da, Eagles’a karşı ilk yarının son hücumunda, bitime altı saniye varken, spike yapıp süreyi durduracağına diz çöküp sürenin ilerlemesine neden olunca hem takımını kritik bir field goal’dan etti hem de karşılaşmayı takip eden futbolseverleri kendine güldürdü.

Eagles maçının bir başka etkili ismi ise şüphesiz tight end Jordan Reed’di. Reed, karşılaşma boyunca toplam 129 yardlık pas tutup bu muazzam istatistiğine iki de touchdown ekleyince, sakatlıklarla boğuştuğu 2015 sezonunda 907 yard ve 11 touchdown’a ulaşmayı başardı.

Eagles galibiyetiyle  üç sezon ardından Post-Season’a yükselen Redskins’in muhtemel wild-card rakibi Seattle Seahawks. Kaderin cilvesine bakın ki Redskins, en son playoff’a kaldığı 2012’de wild-card karşılaşmasında Seahawks’a kaybetmiş ve karşılaşma boyunca Cousins, o sezonun yıldızı Robert Griffin III’nin sakatlığından dolayı forma giyememesi sebebiyle, ilk 11’de forma şansı bulmuştu.