Cleveland Browns’ın iflah olmaz çocuğu Johnny Manziel, saha dışındaki falsolu hareketlerinden dolayı bench’te geçirdiği iki haftanın ardından, ESPN kaynaklarının açıklamalarına göre bu hafta San Francisco 49ers maçında ilk 11 çıkacak.

Browns koçu Mike Pettine bu haberlerin ardından Manziel’i bu hafta sahada göreceğimizi teyit etmedi ama 49ers karşılaşması için takımın oyun kurucu pozisyonu hakkındaki planlarını da açıklamadı. Takım sözcüleri de Manziel’in ilk 11’deki yeri hakkında bir bilgileri olmadığını bildirirken, bir kaynak ESPN’e Johnny Manziel’in yedek quarterback Austin Davis’in yerine takımda olacağı bilgisini sızdırdı.

Pek tabii bu durum önümüzdeki hafta oynanacak maça kadar Manziel’in uslu bir çocuk olmasına bağlı. Kendisi sokak ortalarında kız arkadaşıyla kavga ederek olay çıkarmaz veya aile baskısından kaçarcasına takıma yalan söyleyip gecelerde akmaya son verirse kaskını tekrar giyebilecek.

Manziel ilk 11’de çıkmaya hak kazanırsa bu, evlerinde oynayacakları San Francisco 49ers karşılaşmasında olacak. Browns daha sonra Seattle Seahawks, Kansas City Chiefs ve Pittsburgh Steelers ile karşı karşıya gelecek.

Manziel’ın ceza süresinin sona ermesi hakkındaki söylentilerin çıkma sebebine gelirsek… Yaşanan olaylardan sonra Manziel benche çekildiğinde yerini alan Austin Davis, geçtiğimiz Pazar Cincinnati Bengals ile oynadıkları maçta 38 pasının 25’inde isabeti bulmuş ve toplam 230 yardlık pas oyunu yapmıştı. Oyun kurucu bu pasların hiçbirinde touchdown’u bulamazken bir de interception atmıştı. Ve bunlar yetmezmiş gibi Davis, Bengals’a karşı üç defa da sack yemişti.

Yine aynı kaynağa göre Browns, Manziel’ın saha içindeki yeteneklerini ne kadar değerlendirmek istese de haylaz oyun kurucu sürekli buna aykırı davranışlar sergilemeye devam ediyor. Browns yönetimi ise 2014 draftında ilk turda seçildiğinden beri oyun kurucuya tanıdığı imtiyazlara daha ne kadar devam edebileceği konusunda kararsız.

Hatırlayacağınız üzere Manziel’in takımdaki rütbesi, disiplinsiz davranışları ve head koça yalan söyleyerek Texas’ta partilere katıldığının ortaya çıkmasının ardından, üçüncü oyun kurucuya kadar düşürülmüştü.