Bu sene sakatlıklardan paçasını bir türlü kurtaramayan Patriots, son olarak da running back LaGarrette Blount’ı kaybetti. Geçtiğimiz hafta oynanan Houston Texans maçında kalçasından sakatlanan Blount, yetkililerin açıklamalarına göre sezonu kapattı.

Patriots taraftarları için 2015 senesi herhalde sakatlıklar senesi olarak anılacak. Biz saymaktan yorulduk, onlar sakatlanmaktan bıkmadılar. Kervana son katılan isim ise Blount oldu. Genç running back Dion Lewis’ın sezonu kapatmasının ardından gelen bu sakatlık, zaten oldukça eksik olan running back pozisyonunda daha da büyük bir zafiyet yaratacak. Ama işin başında Bill Bellichick gibi bir deha olduğu sürece New England’ın bunun altından da kalkma ihtimali yüksek görünüyor.

Peki bu kurt hoca ne yaptı hemen? Denver’ın beğenmeyip salladığı, iki yıl öncesinin yıldız oyuncusu olarak lanse edilen Montee Ball’u hemen kadrosuna kattı. Hiç belli olmaz Bill amcasından o ünlü “Do your job!” fırçasını yememek için kendisinden muhteşem bir geri dönüş bekleyebiliriz.

Brandon Bolden ve James White’dan oluşan Patriots running back hattı, herhalde şu an için ligin en zayıfı olarak gösterilebilir. Tom Brady’nin daha çok pas denemesine girişeceği düşünülebilir. Ama dediğimiz gibi işin içinde Bill Bellichick olunca hepimizin bir durup düşünmesi lazım. Şapkasından yine ne tavşanlar çıkaracağını göreceğiz.

Blount’un da sezonu kapatmasının ardından dikkat çeken diğer bir unsur da bu sene patlak veren ve ardı arkası bir türlü kesilemeyen running back sakatlıkları. Geçtiğimiz yıllarda wide receiver’ları koruyan, onların oyunlarını kolaylaştıran kural düzenlemelerine gidilmişti. Öyle görülüyor ki bu tip koruyucu tedbirlerin running back’ler için de alınması gerekecek.