Ligin tek namağlup takımı konumundaki Carolina Panthers, Pazar günü division rakibi New Orleans Saints karşısında bu unvanını korurken yeni de bir unvan kazandı. Cam Newton ve arkadaşları NFL’de normal sezonun bitimine dört hafta kala NFC South grubunu kazanmayı garantileyerek play off’u garantileyen ilk takım oldu. Aslında Panthers, Saints karşılaşmasına çıkmadan önce Atlanta Falcons’ın Tampa Bay Buccaneers’a kaybetmesiyle grup şampiyonluğunu zaten garantilemişti.

Saints’in evi Mercedes Benz Superdome’da karşılaşan iki ekibin maçı karşılıklı sayıların olduğu bol skorlu mücadeleye sahne oldu. Carolina Panthers, yaptığı top kayıpları ve tutuk hücum başlangıcı sonucu erken geriye düşse de Cam Newton’ın yine şahane oyunuyla bitime bir dakika kala öne geçerek 41-38’lik galibiyet ile maçı kazandı ve derecesini 12-0’a yükselterek yenilgisiz tek takım olmayı sürdürdü.

MVP yarışında en önde bulunan Cam Newton, 331 pas yardı ve 5 touchdown pası ile oynayarak yine sahanın yıldızıydı. Newton’ın en büyük yardımcısı yine 129 yard pas yakalayan Greg Olsen olurken Ted Ginn Jr. ise 80 yard pas yakalama ve 2 touchdown ile galibiyete katkı sağladı. Saints’in yıldız oyun kurucusu Drew Brees’in 282 yard, 3 touchdown ve 1 interception’lık performansı galibiyet için yeterli olmadı.

Ayrıca maçta NFL tarihinde ilk kez görünen bir olay yaşandı. Saints’in çaylak linebacker’ı Stephone Anthony, bir ekstra vuruşu bloklayarak rakip endzone’a return yapan ilk oyuncu oldu. NFL tarihinde ilk defa bir ekstra sayı bloklanarak return edilmiş oldu. Anthony aynı zamanda 31 yard’lık bir fumble return touchdown yaparak da Saints adına gecenin yıldızlarından biri oldu.