Pazar günü Philadelphia Eagles’a karşı, bitime üç buçuk dakika kala yediği field goal ile sahadan boynu bükük ayrılan Buffalo Bills’te sinirler gerildi ve mağlubiyetin faturası karşılaşmanın hakemlerine kesildi.

Maçın üçüncü çeyreğinde 10 sayı geriden gelerek 20-20’lik eşitliği yakalayan Bills, geri kalan sürede hücum takımının son darbeyi indirememesinden ötürü karşılaşmayı 23-20 geride tamamladı ve bu mağlubiyet takımın, zaten az olan Playoff şansını neredeyse imkansız hale getirdi.

Karşılaşma boyunca 15 kez ceza yiyen bu cezaların toplamda 101 yarda mal olduğu Bills’te, final düdüğünden sonra takım koçları biraz sinirliydi. Buffalo’nun yerel bir kanalının yayınladığı videoda sansasyonel head koç Rex Ryan ve defans koordinatörü Dennis Thurman’ın, tünelden soyunma odasına giderken hakemlere kabadayılık derecesinde çıkıştıkları hatta içlerinden birinin hakemlere ‘NFL’in yüz karasısınız.’ gibi oldukça saldırgan bir ithamda bulunduğu açıkça görülüyor.

Sinirlendiği zaman lafını hiç mi hiç esirgeyen Ryan, maçtan sonraki basın toplantısında biraz daha sakin, biraz daha kendisine hakimdi. Nitekim, özellikle geçtiğimiz sezonlarda her söylediği NFL’de sansasyon etkisi yaratan head koç, bu toplantıda verdiği demeçte “Hakemlerle ters düştüğünüz noktalar her zaman olacaktır. Ama hakem Ed Hochuli’ydi ve görebileceğiniz belki de en iyi hakem ekibiydi. ‘Peki maçta verdikleri kararlar mükemmel miydi?’ diye soracak olursanız, tabi ki değildi. Ama dediğim gibi hakemlerle ters düştüğünüz noktalar elbet olacaktır ve eminim ki hakemler doğru kararlar vermişlerdir(!)” ifadelerini kullandı.

Bu açıklamaların üzerine şunu belirtmekte fayda var ki bu sezonun başında NFL yetkilileri, 32 takıma da hakemler hakkında kışkırtıcı yorumlar yapmanın lig kurallarına aykırı olduğunu hatırlatan uyarılarda bulunmuştu. Gerçi mevzu bahsin Rex Ryan olduğunu düşününce, uyarıların ne kadar etkili olacağı tartışılır tabii ki.