Bildiğiniz üzere bir zamanların NFL’de fırtına gibi esip gürleyen takımı New Orleans Saints, NFC Güney Grubu’nda son sırada. Sezon zaten yitip gitmiş olsa da, Saints için kötü haberlerin sonu gelmiş değil. Nitekim yıldız running back Mark Ingram için 2015 sezonu, normal sezonun bitimine dört maç kala kapandı.

2009 yılı Heisman ödülü sahibi Alabama Üniversitesi çıkışlı oyuncu, Çarşamba günü NFL’in sakatlar listesine alındı. Ingram’ın omzundan sakat olduğu rapor edilse de oyuncu, Saints’in sakatlar listesinde yer almıyordu ve running back’in sadece kısıtlı antrenman yaptığı biliniyordu.

Ingram, 15 Kasım’daki Washington Redskins maçında sakatlanarak sahayı terk edip tedavi için soyunma odasına gitmiş ancak sonra tekrardan sahaya dönmüştü. Saints, bye haftası sonrası 29 Kasım’da Houston Texans ve geçen Pazar da Carolina Panthers ile oynadı. Ingram tüm bu maçlarda görev almasına rağmen toplamda sadece 26 kez top taşıdı, 185 yard kazandı ve böylece taşıma başına 7.1 yard gibi oldukça iyi bir rakam yakaladı.

Ingram, Saints’in 2015 sezonunda oynadığı 12 maçın tamamında görev yaptı. Sezonu 166 taşıma, 769 yard ve altı touchdown ile kapatan yıldız running back bu istatistiklere ilaveten bu sezon, kariyerinde rekor teşkil eden 50 pas tuttu ve toplam 405 yardlık reception yaptı.

Bu sezon da sahalara erken veda eden Ingram, NFL kariyerinde sadece  2012’de sezonun 16 maçını da oynayabildi. 2011’deki çaylak sezonunda ayak parmağı ve topuk sakatlıkları nedeniyle sadece 10 maça çıkabildi. 2013’de yine topuğundaki sakatlık nedeniyle 11 maç oynarken, 2014’de ise baş parmak kırığı sebebiyle 13 maça çıkabildi. Ayrıca, Ingram 2014 sezonunda 964 yardlık performansı sonrası Pro Bowl’a seçilmeyi başarmıştı.