Haftanın en dikkat çekici maçların birinde Seattle Seahawks ile Minnesota Vikings karşı karşıya geldi. NFC konferansındaki play off yarışını yakından ilgilendiren karşılaşmada gülen taraf Vikings’e 38-7’lik büyük üstünlük sağlayan son NFC şampiyonu Seahawks oldu. Sezon başından beri çalkantılı performanslar gösteren Seahawks’ın bu galibiyeti bir çok açıdan rakiplere verilen bir gözdağı oldu.

Seahawks, hem hücumda hem de savunmada dominant bir performans sergileyerek sezonun en verimli maçını oynadı. Özellikle defansif açıdan ligin en çok koşu yardına sahip ismi Adrian Peterson’ı sadece 8 top taşımada 18 yardda sınırlandırmaları dikkat çekiciydi. Peterson durdurulunca hücumda hiçbir şey üretemeyen Vikings’in maçtaki tek sayısı Cordarelle Patterson’ın kick off return touchdown’ı ile geldi.

Seattle Seahawks’a galibiyeti getiren isim 274 pas yardı, 3 touchdown pası ve 1 touchdown koşusu ile oyun kurucu Russell Wilson olurken, Marshawn Lynch’in yerine forma giyen draft edilmemiş çaylak Thomas Rawls da 101 yard ve 1 touchdown ile etkileyici performansını sürdürdü.