Perşembe akşamı oynanan ve matematiksel olarak Playoff ihtimali olmayan iki takımı karşı karşıya getiren maçta Oakland Raiders, kendi evinde San Diego Chargers’ı 23-20’lik skorla geçmeyi başardı ve karşılaşma sonrasında, bu sezonun ardından 18 yıllık NFL kariyerine nokta koyacak olan efsane safety Charles Woodson, Oakland seyircisine veda etti.

Son ana kadar büyük bir heyecana sahne olan ve Raiders kicker’ı Sebastian Janikowski’nin uzatmada attığı field goal ile galibiyeti Oakland’a getirdiği karşılaşmanın iki takım için de ayrı bir anlamı vardı. Nitekim, Los Angeles’a taşınma ihtimali yüksek olan bu iki takım, şehre taşınmasa bile Kaliforniya eyaletinin Carson şehrinde, ortaklaşa kullanacakları dev bir stadyum için güçlerini şimdiden birleştirmiş durumdalar.

Yeni stadyumun inşasıyla adeta kaderleri birbirine bağlanacak olan bu iki takımın karşılaşmasında futbolseverler, oldukça ilginç bir pozisyona şahit oldular. İlk yarının bitiminde herkes, kendi yarı sahasından top kaldıran Raiders’ın bir Hail Mary denemesini gerçekleştireceğini düşünüyordu. Ancak Raiders quarterback’i Derek Carr bunun yerine running back Latavius Murray’e 15 yardlık bir pas çıkardı.

Buraya kadar hiçbir problem yok, bütün gariplik bundan sonra başlıyor. Yaptığı reception’ı takiben bir 10 yard kadarlık koşu oyunu yapan Murray, Chargers savunmasının kendisini yere sereceğini anladığı anda topu yanındaki Amari Cooper’a verdi. Bir anda neye uğradığını şaşıran genç receiver Cooper ise, önce bir soluna sonra da bir sağına baktı ve hiçbir Raiders oyuncusunun boşta olmadığını fark edince elindeki topu gerisin geri Derek Carr’a yolladı.

Böyle olunca da Cooper’ın istatistiklerine bir anda -20(eksi yirmi) receiving yardı eklenmiş oldu ve yıldız receiver, başta sitemizin editörü Kaan Özaydın olmak üzere, Fantazi Futbol Ligi’nde yer aldığı takımların sahiplerini çileden çıkardı ki Cooper’ın attığı bu anlamsız pas bence de hiç kabul edilebilir bir şey değil. Buradan receiver’a sesleniyorum: Bu pas, Fantazi Ligi’nin Playoff haftasında yapılacak şey mi be Cooper.

Merak edenler için Cooper bu akıllara zarar pası şöyle gerçekleşti:

Maçın bir diğer ilginç pozisyonu ise Raiders’ı, galibiyeti getiren field goal’a taşıyan catch oldu. Şimdi de receiver Seth Roberts’ın yaptığı bu enteresan reception’ı izleyelim: