San Francisco 49ers, Kanada Amerikan Futbolu Ligi’nin (CFL) yıldız receiver’ı Eric Rogers ile iki yıllık anlaşma imzaladı. Rogers’ın 100,000 dolar garanti maaş ve 125,000 prim alacağı duyuruldu. Bu rakamlar Miami Dolphins’in British Columbia Lions’dan defansif oyuncu Cameron Wake’i aldığından beri bir CFL oyuncusunun NFL’de imza attığı en yüksek rakamlar oldu.

Rogers, 2013 yılında Dallsas Cowboys ile sözleşme imzalayana kadar Cal Lutheran takımında kolej liginde futbol oynamıştı. Cowboys’ta kadroya girmeyi başaramayan receiver sonrasında dokuz maçlık bir Arena Futbol macerası yaşamıştı.

Arena Futbol Ligi’nde Portland Thunder forması giyen oyuncu, 2014 yılında Kanada ligi takımı Calgary Stampeders ile anlaşmaya vardı. Performansı takımın şampiyon olmasında etkili olurken 2015 sezonunu 1,448 yard ve 10 touchdown ile bitirdi. Daha önce NFL’de ise Patriots, Giants ve Colts takımlarının seçmelerinde şansını denemişti…

24 yaşındaki atletik oyuncunun, takımın receiver potansiyelini de göz önünde bulundurursak, Santa Clara’da gayet iyi karşılanacağı tahmin ediliyor. Takımın as receiver’ı Anquan Boldin bu sezonu sadece 789 yardla kapattı ki bu 2004’ten beri kariyerindeki en düşük rakam. Ee yaşı da artık 35’i buldu, sözleşmesinin bitmesine de bir sezon kaldı. Yani miladı doluyor artık. Torrey Smith’in ise takımdaki ilk sezonunda 33 top tutma ve 663 yardla pek parladığı söylenemez.

San Francisco 49ers’ın yeni head koçu Chip Kelly’nin takımın ofansif yönünde vermesi gereken bir çok karar var, özellikle oyun kurucu mevkiisinde. Burada Colin Kaepernick’in mi, Blaine Gabbert’ın mı yoksa 2016 NFL Draftı’ndan yepyeni bir isimin mi yer alacağı merak konusu. En önemli mevkii de vermesi gereken ciddi kararlar varken, ofans takımını geliştirebilmek için koçun alışılmışın dışına hatta ülke dışına çıkan kararlar vermesine şaşmamak gerekir diye düşünüyorum…