İki efsane quarterback Tom Brady ve Peyton Manning’i çok büyük ihtimal son kez karşı karşıya getiren AFC Konferans Finali’nde gülen taraf Manning oldu ve Denver Broncos, New England Patriots’ı 18-20 ile geçerek iki yıl aradan sonra adını tekrardan Super Bowl’a yazdırmayı başardı.

Bu sezon kendilerinden alıştığımız üzere, karşılaşmayı domine eden tek bir unsur vardı: Broncos savunması. Öyle ki bu savunma, önünde oldukça formsuz bir ofansif line olan Brady’ye ilk yarıda adeta göz açtırmadı ve yıldız quarterback yarıyı 18.1 gibi son beş sezonun en kötü post-season quarterback rank’i ile bitirdi. Brady her ne kadar son çeyrekte kendine gelip çok önemli dördüncü hak hücumlarında olağanüstü paslar çıkarsa da Patrios’i Super Bowl’a taşımayı başaramadı.

Bu sezon gösterdiği istikrarsız performansların ardından kariyerinde ilk kez yedeğe çekilen ancak Playoff’larda formayı kapan yıldız quarterback Manning ise ilk yarıda tight end Owen Daniels’a iki touchdown pası gönderdikten sonra adeta sahadan silindi ve Pariots’ın Super Bowl hayallerini karşılaşmanın sonuna kadar taze tutmasına sebep oldu.

Karşılaşmanın en dramatik anıysa, şüphesiz Patriots kicker’ı Stephen Gostkowski’nin ilk çeyrekte kaçırdığı PAT (Point After Touchdown) oldu. Yıldız kicker dokuz yıl sonra, üst üste 523 başarılı denemeden sonra PAT kaçırınca Patriots, tight end Rob Gronkowski’nin maçın sonunda adeta yoktan var ettiği ve skoru 18-20’ye getiren touchdown’ın ardından 2-point conversion denemek zorunda kaldı ve bu deneme sonucunda, Broncos cornerback’i Bradley Roby hem Brady’nin pasını hem de takımın Super Bowl hayallerini interception etti.

Broncos için şimdi sırada Super Bowl var. İki yıl önce de Super Bowl’a yükselen ve Seattle Seahawks karşısında 43-7 gibi yüz kızartıcı bir skorla mağlup olan takım, iki hafta sonra oynanacak karşılaşmaya hem 17 yıl sonra yeniden şampiyon olmak hem de bu kötü anıyı hafızalardan silmek için çıkacak.