AFC’yi New England Patriots’ın önünde birinci bitiren Denver Broncos, playoff’larda 39 yaşındaki efsane oyun kurucusu Peyton Manning ile yoluna devam edeceğini açıkladı!

Peyton Manning sezonun ikinci yarısının çoğunu topuk dokusu sakatlığı ve kötü performansları sebebiyle kenarda geçirmişti. Ancak geçtiğimiz hafta San Diego Chargers karşısında, kendisinin yokluğundaki altı maça as quarterback olarak başlayan Brock Osweiler’ın top kayıpları, Peyton’ın tekrardan sahaya girmesine fırsat vermişti.

15 Kasım’dan sonra ilk kez oyuna giren Peyton Manning, takımı devraldığında Chargers’a karşı 20-7 üstünlük kurup maçı da 27-20 ile takımına kazandırmıştı. Bu maç aynı zamanda Peyton Manning’in kariyerinde ilk defa yedek başladığı maç olarak da tarihe geçmişti.

Chargers karşısında Denver her ne kadar koşu oyununa odaklansa da zaferin Peyton Manning ile gelmesi, maç sonrası “Peyton mı Brock Osweiler mı?” tartışmalarını başlatmıştı…

Kararını efsane oyuncudan yana kullanan Broncos sezonu AFC’nin en tepesinde bitirdiği için playoff’ların ilk turunu bay geçecek. 17 Ocak’taki maçlarında ise evlerine, wildcard turunun galiplerinden normal sezonu daha geride bitiren takım konuk olacak.