Oakland Raiders quarterback’i Derek Carr, harika işler çıkardığı 2015 Sezonu’nu Pro Bowl ile taçlandırmayı başardı. Nitekim genç quarterback, sakatlığı sebebiyle önümüzdeki hafta Hawaii’ye gidemeyecek olan Aaron Rodgers’ın yerine Pro Bowl kadrosuna dahil oldu.

NFL kariyerinde ikinci sezonunu bitiren ve bu iki sezon içerisinde ilk kez All-Star’a yükselme başarısı gösteren Carr, yıldız quarterback Rich Gannon’ın ardından Pro Bowl’a yükselen ilk Raiders oyun kurucusu  oldu.

İşin ilginç kısmıysa, 16 yıllık NFL kariyerinde adeta Arap atı gibi sonradan açılan ve son dört sezonunda da Pro Bowl yapan Gannon, son Pro Bowl’una takımı Super Bowl’a taşıdığı 2002 Sezonu’nda erişebilmişti. Yani anlayacağınız Raiders, 13 yıl gibi çok uzun bir süredir herhangi bir quarterback’ini NFL’in en iyi oyun kurucuları arasına sokamıyordu

“Carr, bu sezon harika işler çıkardı.” derken aslında hiç de abartmıyorduk. Çünkü bir önceki sezon, takıma geldiği gibi ayağının tozuyla tecrübeli Matt Schaub’u kesen ve böylece kariyeri adeta Schaub yüzünden biten abisi David Carr’ın intikamını almayı başaran Derek, bu sezonda da tam 32 touchdown pası atmayı başardı ve altı karşılaşmada 300 yard pas barajını geçti.

Ayrıca, bu sezon dört karşılaşmada takımını son çeyrekte geriden gelerek zafere taşıyan Carr’ın da Pro Bowl’a seçilmesiyle birlikte Raiders, All-Star maçına üç oyuncu göndermiş oldu. Şu an için Pro Bowl kadrosunda Carr ile birlikte efsane safety Charles Woodson ve yıldız linbacker Khalil Mack de bulunuyor.