Eksi 20 derecelere düşen dondurucu Minneapolis havasında oynanan wild-card karşılaşmasında Seattle Seahawks, dördüncü çeyrekteki geri dönüşüyle deplasmanda Minnesota Vikings’i 10-9 ile geçmeyi başardı ve divisional round’a yükselerek Carolina Panthers’ın rakibi oldu.

Özellikle ilk yarısıoldukça kısır geçen  karşılaşmanın ilk üç çeyreği boyunca yalnızca Vikings skor bulabildi ve futbolseverler ev sahibi ekibin bu üç çeyrekte bulduğu toplam dokuz sayıda hiçbir touchdown göremedi.

Dördüncü çeyrekte ise quarterback Russell Wilson’ın inanılmaz yönettiği ilk drive’ın sonunda wide receiver Doug Baldwin ile touchdown’u bulan Seahawks, takip eden pozisyonda Vikings’in yıldız running back’i Adrian Peterson’ın yaptığı fumble’ı recover etti ve hücum sonunda da kicker Steven Hauschka’nın field goal’u ile 10-9’luk üstünlüğü ele geçirdi.

Karşılaşmanın bitimine 22 saniye kala ise Vikings, topu Seahawks red zone’una taşımayı başardı ve field goal ile maçı kazanacak duruma geldi. Ancak kicker Blair Walsh, zor olanı başarıp sadece 27 yardlık field goal’da isabeti bulamayınca Vikings’in playoff macerası erken son buldu.

İzlemek isteyenler için Walsh’un akıl almaz bir şekilde kaçırdığı field goal şöyle:

Vikings engelini zor da olsa aşarak divisional round’a yükselmeyi başaran Seahawks, önümüzdeki hafta deplasmanda, bu sezon oynadığı 16 maçta yalnızca bir mağlubiyet alan Panthers ile karşı karşıya gelecek. Her ne kadar geçtiğimiz sezonki playoff’larda Seahawks, Panthers’ı yenmeyi başarsa da, bu sezon Seattle’da oynanan karşılaşmanın galibi 27-23’lük skorla Panthers olmuştu.