Rams’in Los Angeles’a taşınmasının ardından şimdi de Raiders’ın takımı Oakland’dan kaldırıp Amerika’nın kumar başkenti Las Vegas’a taşıması gündemde. Her ne kadar birçokları Raiders’ın Vegas’a taşınmasının önünde büyük engeller olduğunu düşünse de NFL tarafından takıma gönderilen bildiri, bu işin o kadar da zor olmadığını söylüyor.

Raiders’ın takımı Vegas’a taşıması hiç de uzak bir ihtimalmiş gibi gözükmüyor. Nitekim cuma günü takımın sahibi Mark Davis ve Vegas’ın en zengin iş adamlarından Sheldon Adelson, olası bir “Las Vegas Raiders”ı görüşmek üzere bir araya geldi ve bu görüşmede iki milyarder, Las Vegas Üniversitesi yakınlarında kurulması planlanan bir milyar dolarlık stadyum hakkında konuştu.

Keza NFL de Raiders’ın Vegas’a taşınmasının imkansız olduğunu düşünmüyor. Lig yönetimi tarafından yayımlanan bildiride, herhangi bir takımın başka bir şehre taşınmasının önünde bir engel olmadığı söylenirken 32 takım sahibinin dörtte üçünün onaylaması durumunda Raiders’ın takımı Vegas’a taşıyabileceğinden bahsedildi.

Tabi her ne kadar Raiders, Vegas’a taşınmak için oldukça istekli görünse bile, Los Angeles da takım için halen çok büyük bir opsiyon ki Raiders’ın şehir ile tarihsel bağlarının var olduğunu unutmamak gerek. Nitekim 1982 ve 1994 sezonları arasında Los Angeles’ta boy gösteren ekip, bu 12 yıllık süre içerisinde bir de lig şampiyonluğu elde etmeyi başarmıştı.

Bununla birlikte Raiders, şu an için San Diego Chargers vereceği kararı bekliyor. Eğer Chargers, San Diego’da kalmaya karar verirse, ki 2016 sezonu için şehirde kalacaklarını kesin olarak açıklamışlardı, Raiders’ın önceliği Los Angeles olacak. Ancak Chargers yakın gelecekte Los Angeles’a taşınırsa Las Vegas Raiders ile tanışmamız an meselesi olabilir.