Bu gece oynanan AFC divisional round karşılaşmasında, konferans lideri Denver Broncos; Antonio Brown, DeAngelo Williams ve Le’Veon Bell gibi yıldızlarından yoksun Pittsburgh Steelers’ı son çeyrekte bulduğu touchdown ile 16-23 geçerek konferans finalinde New England Patriots’ın rakibi oldu.

Oldukça kısır geçen karşılaşma boyunca uzun süre üstünlüğü elinde tutan Steelers, dördüncü çeyrekte yedek running back Fitzgerald Toussaint’ın yaptığı fumble sonrası gerçekleşen Broncos drive’ında runing back CJ Anderson’ın touchdown’una engel olamayınca, sezona Super Bowl adayı olarak başlayan takım için post-season erken sonlanmış oldu.

Karşılaşmanın yıldızı ise, çok ilginç bir şekilde Broncos kicker’ı Brandon McManus’tı. Nitekim genç kicker vurduğu beş field goal denemesinin beşinde de isabeti bulmayı başarınca bir playoff maçında kaydedilen en çok field goal rekorunu da egale etmiş oldu.

Bu sonuçla iki yıllık ardından yeniden AFC Konferans Finali’ne yükselen Broncos, önümüzdeki hafta evinde Patriots ile karşı karşıya gelecek. Bu sezonun 12. haftasında iki ekibi karşı karşıya getiren karşılaşmada gülen taraf 30-24’lük skorla Brock Osweiler önderliğindeki Broncos olmuştu.

Öte yandan haftaya oynanacak konferans finali iki efsane NFL quarterback’i, Tom Brady ve Peyton Manning’in 17. düellosu olacak. Bu zamana kadar oynanan 16 karşılaşmada Brady’nin Manning’e karşı 12-4 gibi oldukça ezici bir üstünlüğü var.

İki yıl önce de AFC Finali’nde Patriots ile karşılaşmış olan Broncos, 43-7’lik Super Bowl hezimetiyle kapattıkları o sezon sonrası tarihin tekerrür edip etmeyeceğinden endişeleniyor olmalı. Ama sen içini rahat tut Manning bu sefer Seattle Seahawks, Super Bowl’da olmayacak!