Sezonun ortasında head koçu Ken Whisenhunt’u kovup kalan dokuz hafta için takımın başına yardımcı head koç Mike Mularkey’i getiren Tennessee Titans,  yola Mularkey ile devam etme kararı aldı.

Tennessee ayrıca Mularkey’yi head koçluğa getirmeden önce eski Buffalo Bills head koçu Doug Marrone, Detroit Lions defans koordinatörü Teryl Austin ve son olarak da kendi defans koordinatörleri Ray Horton ile görüşmüştü.

NFL’in koç arayışında sona kalan ekibi daha fazla aday ile zaman kaybetmek istemedi ve kariyerinde yalnızca bir sezon, Jacksonville Jaguars’ta head koçluk tecrübesi yaşamış Mularkey ile “Yola devam.” diyerek 2015 Sezonu’nun ardından head koçluk koltuğuna özgeçmişinde ofansif koordinatör olan bir isim getiren yedinci takım oldu.

Titans’ın sahibi Amy Adams Strunk, Mularkey’nin vizyonunun ve son iki ayda takımı idare ediş şeklinin görevi almasında etkili olduğunu belirtti. Selefi Whisenhunt’un üç galibiyet 20 mağlubiyetlik devrinin 3 Kasım’da sona ermesiyle göreve gelen Mularkey, kalan dokuz maçın sadece ikisini galibiyetle kapatabilmişti.