Thomas Davis, geçtiğimiz Pazar günü NFC Şampiyonluk maçında kırdığı koluna rağmen 50. Super Bowl maçında oynayabilir. Carolina Panthers’ın yıldız linebacker’ı Pazartesi günü ameliyata girmiş ve head koç Ron Rivera basına Davis’in iki hafta içinde sahalara dönebileceğini söylemişti.

Rivera, Davis’in durumuyla ilgili yaptığı açıklamada “Eğer her şey istediğimiz gibi giderse, iki hafta sonra tekrar oynayabilir.” ifadelerini kullandı. Ayrıca Davis’in bu hafta içinde antrenmanlara katılacağını, böylece sahalara daha erken dönebilmek için hangi yolları izlemeleri gerektiğini anlayabileceklerini söyledi. Bütün bu açıklamalardan anlayacağınız üzere yıldız linebacker’ı Super Bowl 50’de görmemiz kuvvetle muhtemel.

Thomas Davis, Arizona Cardinals karşısında 49-15’lik ezici bir skorla galip geldikleri konferans finalinin ikinci çeyreğinde sakatlanmıştı. Tecrübeli linebacker kolunu tutarak soyunma odasına gitmiş ve sonrasında saha kenarında kolu askıda iken görüntülenmişti.

Davis’in iki hafta içerisinde toparlanıp Denver Broncos karşısında Super Bowl’a çıkabilmesi Panthers için oldukça iyi bir gelişme olacak. Nitekim yıldız oyuncu sahadaki yeteneklerinden ziyade iyi bir lider. Ayrıca Davis ve Luke Kuechly şu an NFL’de saha içerisindeki en iyi ikililerden.

2015 sezonunda Davis 105 tackle, 5.5 sack, 12 oyun kurucu hiti ve dört interception istatistiklerini tutturmayı başardı. Geçtiğimiz Pazar da maçta sakatlanmadan önce, yıldız linebacker sahanın her yerinde varlığını hissettirmişti.

Thomas Davis, konferans finalinin ardından “Çalışma yöntemlerimize olan inancım tam. Super Bowl’a hazır olabilmek için elimden gelen her şeyi yapacağım ve bu maçı kaybetmeyeceğiz.  Bu noktaya gelebilmek için çok çalıştık.” açıklamasında bulunmuştu.

Umarım her şey istedikleri gibi olur ve tecrübeli oyuncuyu Super Bowl’da izleme zevkini yaşarız.