Tom Brady bu haftaya ağrılar sızılar içinde başlamış olsa gerek…

New England Patriots’ın Denver Broncos’a 20-18 kaybettiği AFC şampiyonluk maçında Patriots oyun kurucusu tam 19 kez darbeye maruz kaldı. 2006 yılında Ravens defansının Cleveland oyun kurucusu Charlie Frye’ı 20 kez cezalandırması sonrası, bir oyun kurucunun maruz kaldığı en yüksek darbe sayısı bu. Ama kaptan Brady yine de mürettebatının kolladı ve kimseyi suçlar gibi konuşmadı:

“Oyun kurucu pozisyonundaysanız birkaç darbe alacaksınız tabii. Ayakta kalmalı ve paslarınızı dağıtmaya devam etmelisiniz” diyen Brady, rakibe sürekli geçilen ofans koruma hattını da “maç boyunca duruma dayandılar” diye koruyarak sorumluluğun üzerine aldığını “Görevimi yapamamış olmamın bahanesi olamaz. Takım sert bir şekilde mücadele etti, çabaları için hepsiyle gurur duyuyorum. Çok iyi bir takıma sadece bir oyun farkla kaybettik” sözleriyle dile getirdi.

Brady’nin sözünü ettiği o son oyun muhtemelen New England camiasında yeni sezona kadar gündemde kalacak. Maçı beraberliğe, dolayısıyla uzatmaya taşıyacak pozisyonda Brady ters açıdaki Edelman’a vücudunu döndürerek zor bir pas denemiş ve başarısız olmuştu. Asıl üzücü olan ise pozisyonun tekrarı izlendiğinde dev tight end Rob Gronkowski’nin Broncos safety’si Shiloh Keo ile birebir kaldığı, yani çok daha müsait bir pozisyonda olduğunun görülmesi oldu.

Brady pozisyon hakkında “İki sayı denemesini farklı kullanmış olmak isterdim. Bu tip yakın geçen maçlarda herkes oyun oyun bakıp farklı yorumda bulunabilir ve ‘keşke şöyle yapmış olsaydım’ diyebilir. Ama ben çabamızdan ve son ana kadar gösterdiğimiz mücadeleden dolayı gurur duyuyorum” diyerek bitirdi.

Brady ne kadar şövalye ruhlu konuşsa da, kabak Brady’yi hücumda korumakta aciz kalan hat savunmasının koçuna patladı. Koç Dave DeGuglielmo bu sabah gelen haberlere göre görevinden kovuldu…