New York Giants’ta 12 yıllık bir dönem sona erdi ve bu 12 yılda takıma iki Super Bowl kazandırmayı başaran head koç Tom Coughlin, kötü geçen sezon sonrası Giants’tan istifa etti.

Ağustos ayında 70’ine girecek olan Coughlin, bu kararıyla ilgili verdiği demecinde “Geçtiğimiz sezonlar bana şunu gösterdi ki, Giants head koçu olarak takıma bekleneni veremiyorum.” derken “Bu sebeple artık benim için takımdan ayrılma zamanı geldi. Ancak hiçbir üzüntüm yok çünkü Giants’a bu kadar uzun süre hizmet etmiş olmaktan dolayı oldukça gurur duyuyorum.” açıklamasını yaptı.

Tecrübeli head koç, “Takıma bekleneni veremedim.” derken aslında çok da haksız değildi. Nitekim, hiç kimsenin tahmin edemediği bir şekilde gelen 2011 Sezonu’ndaki Super Bowl şampiyonluğundan bu yana takım playoff yapamıyordu.

Coughlin adına bu sezonun öyküsü ise diğer 11 sezondan biraz daha trajik oldu. Takımın yıldız receiver’ı Odell Beckham’ın yanında oldukça etkili bir silah olabilecek Victor Cruz sakatlanıp sezonu kapatınca ve üstüne de yıldız defansif end Jason Pierre-Paul sezonun büyük bölümünü, 4 Temmuz kutlamalarında düzenlenen havai fişek gösterisi sırasında kopardığı parmağıyla uğraşarak geçirince head koç, sahaya birçok etkili isimden yoksun bir kadroyla çıkmak zorunda kaldı.

Bu da yetmezmiş gibi Giants, bu sezon oynadığı dört karşılaşmayı son 13 saniye içerisinde kaybetti. Eğer o dört karşılaşma kazanılmış olsa Giants’ı şu an, Coughlin önderliğinde playoff’larda izliyor olacaktık.