NFL’de bir devrin en büyük yıldızlarından birisi olan Calvin Johnson futbola veda mı ediyor? Detroit Lions’ın “Megatron” lakaplı wide receiver’ı, head koç Jim Caldwell’e 2015 Sezonu’nun dokuz yıllık profesyonel futbol kariyerindeki son sezon olduğunu söyledi.

Her ne kadar Lions, süperstar receiver’ını emeklilikten vazgeçirmek için halen umutlu olsa da Johnson, ESPN’in edindiği bilgiye göre, bu kararını daha 2015 Sezonu başlamadan önce verdi ve şu an da verdiği bu kararın şiddetle arkasında. Nitekim Megatron’un bu konuda ne kadar kararlı olduğunu 2016 Sezonu’nda oynaması durumunda alacağı tam 15.95 milyon doları adeta hiçe saymasından anlayabiliriz.

Henüz daha 30 yaşında olan Johnson, Lions tarafından ilk tur ikinci sırada seçildiği 2007 draftından bu yana, toplamda 11.619 yardlık 731 reception yaparken bu istatistiğinin yanına da tam 83 touchdown ekledi. Yıldız receiver NFL’de sadece dokuz sezon geçirmesine rağmen tüm zamanların en çok pas yardı alan 27., en çok touchdown pası tutan 22. oyuncu oyuncusu olmayı başardı.

Bununla birlikte bu dokuz sezonun yedisinde 1000 yardlık reception barajını aşan Johnson, 2012 Sezonu’nda tam 1964 yard pas tutarak NFL tarihinin en iyi receiver performanslarından birisini çıkarmış ve o sezonun ardından imzaladığı toplam 150 milyon dolarlık kontrat ile lig tarihinin en çok kazanan wide receiver’ı olmuştu.

Bekleneni veremediği geçtiğimiz sezonda bile 1000 yard barajını aşan efsane receiver, sezonu istatistiksel anlamda diğer Lions receiver’ları Lance Moore ve Golden Tate’in önünde bitirmişti.

Johnson’ın bu beklenmedik emeklilik kararı, Lions’ın bir diğer efsane oyuncusu Barry Sanders’ın 31 yaşında verdiği şok emeklilik kararını hatırlattı.