NFL’in son yıllarına damgasına vuran running back Matt Forte, takımı Chicago Bears’ın kendisine yeni bir sözleşme önermeyeceği yönündeki haberleri teyit etti.

Bears tarafından 2008 draftında ikinci turda seçilen oyuncu, o zamandan bu yana profesyonel kariyerine Chicago’da devam ediyordu. Forte, aslında Kasım ayından beri geleceği hakkında bu beklenti nedeniyle karamsar açıklamalar yapıyordu.

Forte, ayrılışını Cuma günü Instagram  hesabından şu mesaj ile duyurdu:
“Temennilerimin aksine Chicago Bears günlerim maalesef sona gelmiş bulunuyor. Bu hafta başı genel menajer tarafından bilgilendirildiğim üzere, takım bana serbest oyuncu statüsünde yeni bir kontrat önermeyecek. Chicago’da geçirdiğim günler ve böylesi derin bir tarihe sahip bir takımda oynama fırsatı bulduğum için her zaman minnettar olacağım. Hayıflandığım tek şey, dünyanın en iyi taraftarı için bir Lombardi Trophy kazanamamış olmak. NFL kariyerimdeki yeni sayfa için şimdiden heyecanlansam da Chicago her zaman evim olarak kalacak. Tanrı sizi korusun ve her zaman bastırın (Bear Down)!

Gelişme aslında hiç de şaşırtıcı değil. Forte, Aralık ayında 30 yaşını devirdi. Oynadığı her sezonu 1200 yard veya üstünde tamamlamış da olsa yıldız oyuncu, sonuçta pasa dayalı bir oyunda running back pozisyonunu oynuyor. Ayrıca takımda da idare değişiyor. Genel menajer Ryan Pace kadroyu yenileme peşinde. Bu yüzden Jeremy Langford geçtiğimiz yıl draft edilip, sezon içinde kendisine bolca forma fırsatı verildi. Langford, fena da oynamayınca Forte yerine ucuz bir alternatif de yaratılmış oldu.

Forte, ne kadar iyi de olsa kendisine para saçacak bir pazar bulamayacak. Pas oyunlarındaki yeteneği artı bir özellik olsa da yaşı büyük bir negatif etken. Bu aralar running back’lerin büyük imzalar attığını da göremiyoruz. Ama çıkan dedikodulara göre, sakatlıklar sonrası koşu oyunlarında sıkıntı çeken ve Broncos’a konferans finalini koşu oyunları ile yard yard kaybeden Patriots ciddi bir alıcı olabilir. Forte ile Patriots, şimdiden tencere ile kapak gibi durmuyor mu sizce de?