Hafızalarımızı tazelemek adına 2008 Scouting Combine’ına dönelim. East Carolina Üniversitesi çıkışlı ve yalnızca bir sene sonra tam 2006 yard koşarak bir anda adını NFL tarihine “CJ2K” olarak kazdıracak olan Chris Johnson adında bir running back, sanki bilmiyormuşsunuz gibi davranmaya devam edin, 40 yard’ı tam 4.24 saniyede koşarak bir NFL Combine rekoru kırmıştı.

Geçen yedi sene içinde, NCAA’in “fırtına” lakaplı oyuncuları bile Johnson’ın rekoruna yaklaşamadı. Aynı süreyi yapabilen veya rekoru kıran birisi henüz çıkmadı. Ancak bu sene Scouting Combine’a katılacak oyuncuların önünde, Johnson’ın rekorunu ele geçirmek için ciddi bir motivasyon var. Nitekim eğer önümüzdeki hafta düzenlenecek olan Scouting Combine’da bu rekoru kıran birisi olursa o an milyoner olacak.

Adidas geçtiğimiz günlerde, 2016 Combine’ında Johnson’ın rekorunu kıran birisi olursa ona tam bir milyon dolar vereceğini açıkladı. Peki koşulsuz mu? Tabii ki değil. Ödüle hak kazanabilmek için rekoru kıran kişinin bu esnada Adidas krampon giymesi şart. Rekoru ayağında Nike ayakkabı ile kıran bir oyuncu çıkarsa aptallığına doymasın.

Combine’lerde baskı her zaman hat safhada olur. Futbolcular atletizm dalında kendi performanslarını aşmak, koçlar ise takımları için gelecek vaat eden sporculara çabuk karar vermek zorundadır. Adidas da bu fikriyle bütün bunlara renk katmış durumda. Bakalım neler olacak?