Değerli futbol severler kulaklarınıza inanamayacaksınız ama, eski Dallas Cowboys running back’i Joseph Randle, 17 ay içinde beşinci kez içeri girmiş bulunuyor.

24 yaşındaki Randle, ağır ceza gerektiren müessir fiil, uyuşturucu madde bulundurma ve mülke zarar suçlamaları ile Pazar sabahı itibariyle Kansas Sedgwick County hapishanesine kondu. Kefalet bedeli tam tamına 100.000 USD.

Randle, Şubat ayı başında da Texas’ın Irving şehrinde sabaha karşı eski kız arkadaşının evine girmek istemiş, ev sakinleri polise haber verince de Randle’ın hakkında zaten bekleyen bir yakalama kararı olduğu da anlaşılmıştı.

Cowboys, Randle’i geçen yılın Kasım ayı başlarında serbest bırakmıştı. O zaman takımda üçüncü yılını geçirmekte olan oyuncu, bu sezon ilk altı maçta görev yapmıştı.  Randle, takımdan gönderildikten  bir hafta sonra da NFL’in bireysel tavır yönetmelikleri gereği dört maç ceza almıştı. Ancak genç running back, kişisel problemleriyle uğraşmak için zaten o dönemde takımından uzak kalmıştı.

Randle, yine geçtiğimiz Kasım ayı içerisinde Kansas’ta bir kumarhanede yaşanan tartışma sonrası tehdit, saldırı, darp, uygunsuz davranış, haneye izinsiz girme, polise mukavemet gibi suçlardan yakalanıp ceza almıştı.

Eski kovboy, Şubat 2015’te de memleketi Wichita, Kansas’ta göz altına alınmış ama polis yetkilileri aile içi şiddet şikayetlerini kovalamamıştı. Daha öncesinde ise Ekim 2014’te Dallas’daki bir alış veriş merkezinde bir mağazadan parfüm ve iç çamaşırı çalma suçlamasıyla göz altında kalmış, ancak hükmün ertelenmesi ile sıyrılmıştı.

Dallas yerel gazetelerine göre Randle’ın Cowboys takımından kopuşunun ardında yatan sebeplerden biri de bahis oyunlarına karışmış olması. Randle, bu konu ile ilgili yazılı açıklamasında iddiaların tümüyle yalan olduğunu söylemişti.

ESPN’in kaynaklarına dayandırdığı haberlere göre Cowboys, kişisel sorunlarıyla baş edebilmesi amacıyla Randle’ın psikolojik yardım almasını istemiş ama oyuncu bunu reddetmiş. Takım da doğal olarak oyuncunun toparlanacağına güveni olmadığından dolayı kontratını fesh etmekten başka çare bulamamış.

Yiten bu tip yeteneklere üzülsek de, bunca suç kaydı ile maç istatistiklerini çoktan sollamış biri için yapılabilecek fazla da bir şey yoktu herhalde.