NFL Media’dan Rand Getlin’in haberine göre, on yıllık birlikteliğin ardından New Orleans Saints yıldız receiver’ı Marques Colston ile yolları ayırmaya karar verdi.

Saints mazisinin en iyisi olan receiver görev süresi boyunca takımına toplam 9,759 yard ve 72 touchdown kazandırdı. Colston, sahneye 2006 yılında 7. turda draft edilerek çıkmış ve henüz çaylak sezonunda 1,038 yard ve sekiz touchdown ile parlamıştı.

Colston ayrıca ilk yedi sezonunun altısında 1,000 yard üzerine çıkmayı başarmış ve Drew Brees ile birlikte takımı için uzun yıllar dominant bir güç olmuştu.

Son iki sezonda ise yıldız wide receiver’ın performansı bariz bir şekilde gerilemiş ve deneyimli receiver, 2015 sezonunu sadece 45 pas yakalama ile 520 yard ve dört toucdown ile kapatabilmişti.

Her ne kadar Saints, Colston’u göndererek salary-cap’te 3.2 milyon dolar tasarruf sağlasa da, receiver’a kontratının vaat ettiği garanti parayı ödemek zorunda olduğu için 2.7 milyon da kaybediyor.

Öte yandan takım genç receiver’ı Brandon Coleman’ı Colston’un veliahtı olarak görüyor. Zaten takım tarihinin en önemli oyuncularından birisini safra atar gibi göndermelerinin bir sebebi de bu.

11 yıllık birlikteliğin ardından artık bir ayağı çukurda olan Colston’la vedalaşmak doğru karar olabilir. Ama bu karar aynı zamanda bir zamanların en büyük Super Bowl adayı takımından giderek uzaklaşıldığının da göstergesi.