Geçtiğimiz salı günü düzenlenen Super Bowl 50 medya gününe Peyton Manning’in Cam Newton hakkında yaptığı açıklamalar damga vurdu. Manning, kendisine “Neden touchdown’lardan sonra Newton gibi dans etmiyorsun?” sorusuna “Ben, Cam gibi çok fazla touchdown koşusu yapmıyorum. Ama bu Super Bowl’da yaparsam söz veriyorum ben de bir dans yapacağım.” cevabını verdi.

Aslında Peyton bu sözlerinde oldukça haklı gözüküyor. Nitekim, birbirinden oldukça farklı oyun tarzlarına sahip bu iki quarterback’in kariyerleri boyunca sahip oldukları koşu istatistiklerini karşılaştırırsak bunu çok daha rahat anlayacağız.

Manning’in 18 sezonluk NFL kariyeri boyunca yaptığı 431 koşu girişiminde 667 yard ve 18 touchdown’u bulunuyor ki bu da taşıma başına 1.5 yard ve maç başına da 2.5 yarda tekabül ediyor. Ayrıca efsane quarterback’in, playoff’larda yaptığı 32 taşımada aldığı 34 yard (taşıma başına 1.1 maç başına 1.3 yard) ve üç de koşu touchdown’u bulunuyor.

NFL’de henüz beşinci sezonunu geçirmekte olan Newton ise kariyeri boyunca yaptığı 599 taşımada tam 3027 yard almayı başardı ve bu istatistiğinin yanına da tam 43 koşu touchdown’ı ekledi. Genç quarterback 2011 ve 2012 Sezonları’nın ikisinde de, Peyton’ın kariyeri boyunca aldığı koşu yardı olan 667’yi geçti ve bu sezon ise aldığı 636 yard ile adeta kıyısından döndü.

İnanılmaz bir atletizme sahip olan Cam’in playoff kariyerinde ise 176 koşu yardı bulunuyor ve yıldız quarterback, bir maç hariç, oynadığı bütün playoff karşılaşmalarında Manning’in playoff kariyeri boyunca aldığı 34 koşu yardını geçmeyi başardı.

Manning, medya günün devamında ise cumartesi günü verilecek olan NFL 2015 Sezonu Ödülleri’nde (NFL HONORS) Cam Newton’un MVP ödülünü kazanacağını düşündüğünü söyledi. Yıldız quarterback konyula ilgili verdiği demecinde “Cam harika bir sene geçirdi, MVP ödülünü kazanacağından şüphem yok. Bu kadar iyi bir oyun kurucu olmak kısa sürede gerçekleşmiyor. Bence o büyük bir lider, büyük bir koşucu ve büyük bir pasör. Genç oyun kurucu ile bir sezonda 17-1 gibi bir seri yakalamak oldukça zordur” sözleriyle Cam Newton’a övgüler yağdırdı.

Haksız da sayılmaz ne de olsa Cam, bu sezon hiçbir oyun kurucunun yakalayamadığı bir seri yakaladı ve takımını Super Bowl’a taşımayı başardı. Bakalım pazar günü Broncos’u alt edip bu müthiş Carolina sezonunu Super Bowl zaferi ile taçlandırabilecek mi?