Super Bowl gecesi çoğu insanın beklentisi doğrultusunda gitmese de, her sene olduğu gibi tribünler doluydu. Bu sene toplamda 71.088 taraftar Super Bowl maçını yerinde izleme fırsatı buldu. Maç ile ilgili her türlü analiz yapıldığına göre incelemeleri alışveriş kısmına kadar daraltalım dedik.

Taraftarların bir çoğu şarap tüketmiş ki bu hiç de şaşırtıcı sayılmaz çünkü şarap, Kaliforniya’nın gayri resmi içeceği sayılır. Şarap severler toplu halde Levi’s Stadyumuna gelmiş olacak ki, ESPN.com’ın haberine göre tam 8.000 bardak şarap tüketilmiş. Ortalama her taraftar yiyeceklere ise 87.57 dolar ödemiş. Bu istatistik MetLife Stadyumunda oynanan 48. Super Bowl maçında taraftarların yiyecekler için harcadığı ortalama 94.60 dolar rekorun hemen arkasında yerini aldı.

Ayırca, taraftarların şarap kadar kocaman hot dog’ları sevdiği de ortaya çıkmış oldu o akşam. Tanesi 12 dolardan tam 3.000 adet bu kocaman hot doglardan satılmış. Ayrıca sosislerin de altın pullarla kaplandığı söyleniyor. Bunun dışında 1.000 tane de vegan hot dog satılmış ki, bu vegan hot dog olayı için bir rekor olsa gerek.

İstatistiklere göre en çok satan içecek ise isimsiz yerli bir bira, 13 dolara satılmış. 7 dolara satılan su ise ikinci sırayı almış.

Eee Super Bowl’u yerinde izlemeye fırsat bulan insanlar sadece yiyecek içecek alışverişi yapmamış haliyle. O geceye ait hatıra kalacak eşyalar da fazlasıyla rağbet görmüş. Bu alışverişlerde ortalama 64.71 dolar harcanmış. Bu da demek oluyor ki, taraftar başına totalde( yiyecek içecek de dahil) yaklaşık 150 dolar harcanmış. Bu istatistik geçmiş bir çok final gecesinden daha fazla harcama yapıldığını gösteriyor.

Ve son olarak da geçtiğimiz Pazar akşamı Levi’s Satdyumu’nu dolduran taraftarlar tam tamına 10 terabyt’lık kayıt yaptılar. İlk bakışta “Az değil mi?” diyebilirsiniz ancak şunu unutmayın ki tarihin gelmiş geçmiş en büyük uzay teleskobu olan Hubble bile böylesi büyük bir veriyi tam bir yılda kaydedebiliyor.

Katkılarınızdan dolayı gurur duyabilirsiniz, Panthers ve Broncos taraftarları..