Nick Kasa, Colorado’da lise ve üniversite futbolu oynamış 2013’de altıncı turda Oakland Raiders tarafından draft edilmiş, çaylak sezonunda tüm maçlarda oynamış ama sadece bir kez pas yakalayabilmiş, o da gitmiş son haftada memleketinin takımı Denver Broncos’a touchdown olmuş…

Kasa, sonraki 2014 sezonunu dizindeki çapraz bağı yırtığı nedeniyle kaçırmış, Mayıs 2015’te ise sağlık kontrolünü geçemediği için Oakland tarafından takımdan kesilmiş. O zamandan bu zamana kadar da profesyonel futbolun dışında kalmış.

Kasa geçtiğimiz hafta AFC konferans finalinde takımı Broncos’u desteklemek için tribündeymiş. Derken maç sonu Broncos’tan aramışlar ve Super Bowl antrenman kadrosuna katılmasını istemişler! Kasa telefonu elinden düşürüp kırdığı için gerisini duyamamış. Sonraki gün yeni bir telefon alana kadar da konunun tam olarak ne olduğunu anlayamamış.

Broncos’un çiçeği burnunda oyuncusu Associated Press’e haberi aldığında tabii ki çıldırdığını, ama neyse ki zamanında kendine gelip sahada yerini aldığını ve şimdi de nasıl ve ne şekilde yeni takımına yardımcı olabileceğini düşündüğünü söyledi.

Kasa bu haftaki antrenmanlarda Broncos’un Super Bowl 50 rakibi Carolina Panthers’ın silahlarından tight end Greg Olsen’i etkisiz hale getirme çalışmalarında Olsen rolünü oynadı. Kasa görevi ile ilgili olarak “Olabileceğim en iyi Greg Olsen olmaya çalışıyorum. Bunu beklemiyordum. Kendi adıma sezonun kapandığını, önümüzdeki sezon bir şeyler yapacağımı düşünüyordum. Ama şimdi göreve hazırım” dedi.

Kendisine antrenmanların nasıl gittiği sorulduğunda ise “Çılgın. Pek tarif edilecek gibi değil. Takımdakiler uzun zamandır çok sıkı çalışıyorlar. Benim son dakikada ortaya çıkmam pek de alışılageldik bir durum değil. Burada olmaktan onur duyuyorum ve yardım edebilmek için elimden ne gelirse yapmaya hazırım” şeklinde konuştu.

Bakarsınız bu sefer gerçekten bir “taraftar” şampiyon olur!