Super Bowl MVP’si Von Miller, Amerika’da sadece futbol severlerin değil, herkesin tanıdığı bir NFL oyuncusu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Sadece birkaç oyuncunun erişebildiği bir seviyeye ulaşmak üzere ve hiç şüphesiz Super Bowl’un ardından en çok konuşulan oyuncu konumunda.

Kendisinin oldukça az sayıda NFL oyuncusunun alabildiği maaşı almak üzere olduğuna inanılıyor. Şu an spor piyasasında daha önce tahmin edemediği fırsatlar Miller’ın önünde duruyor, ki yıldız linebacker yeteneklerinden ziyade bunları başarmak için yeterli karizmaya ve sağlam kişiliğe sahip.

Futbolu takip etmeyenler için bile reklamlardaki gözlüklü “cool” adam olarak hafızalara yerleşti (izlemeyenler için dipnot düşeyim, Beats by Dre reklamından bahsediyorum). Ligi yakından takip edenler içinse ”J.J. Watt kadarını yapabilecek adam” olmanın eşiğinde.

Bu sezondan sonra gördük ki Miller, ‘dört nala’ geliyor. Final maçında Carolina Panthers’a karşı aldıkları galibiyetten sonra Super Bowl 50 MVP ödülünü alması bunun en büyük göstergesiydi.

NFL playoffları’nda kimse onun kadar kazanmadı. Super Bowl ve AFC şampiyonluğunu da kazandıktan sonra dört milyon doları cebe indiren Peyton Manning bile. Hatta bu miktarlar Miller için çocuk oyuncağı olacak gibi görünüyor. Tahminlere göre Temmuz ortasında yeni sezon için sözleşmeler yenilendiğinde Miller’ın, alacağı garanti miktarla bir defans oyuncusu olarak rekor kırması bekleniyor. Ve bu gerçekleşirse yıldız linebacker bunu kesinlikle hak etmiş olacak.

Miller, Super Bowl’da da AFC şampiyonluk maçında da sadece kendi takımının değil, sahanın en iyi oyuncusuydu hiç şüphesiz. Postseason’da iz bırakan oyunlara baktığınızda ise Miller’ın Tom Brady’ye yaptığı hiti ve Lombardi Trophy’yi kaldırmasında rol oynayan Cam Newton’a yaptığı sack’i hatırlayabilirsiniz. Yıldız linebacker, Super Bowl’da 2.5 sack, takımı Super Bowl’a taşıyan AFC şampiyonluk maçında da 2.5 sack, dört oyun kurucu hiti ve iki tackle istatistiklerine sahipti. Bütün bunlardan sonra Super Bowl maçında kahraman ilan edilmeyi hak etmişti.