Marshawn Lynch(29), Calvin Johnson’ın(31) ve Jerod Mayo(30)’nun ardından Green Bay Packers’ın 29 yaşındaki defansif tackle’ı B.J. Raji’de, lige erken veda ettiğini açıkladı. Üst üste üç yıldır sezon sonrası serbest oyuncu olarak kalan Raji, bu sefer Packers ile sözleşme yenileme gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Ancak ligde altıncı sezonunu geçiren Raji’nin NFL’den ayrılışının Lynch, Johnson ve Mayo’nunkinden bir farkı var. Nitekim yıldız defansif tackle yayımladığı açıklamada “NFL’de oynamaya bir süre ara veriyorum ancak 2016 sezonunda kesinlikle oynamayı düşünmüyorum.” diyerek ilerideki sezonlarda lige dönebileceğinin sinyallerini verdi.

Raji, açıklamasının devamında ise “Bu kararı ailem ve danışmanlarımla yaptığım uzun görüşmelerin sonrasında verdim. Tabi kendi isteğim de bu yöndeydi. Şu an için NFL’e ne zaman geri dönerim hatta döner miyim, bunu kestirmek zor.” ifadelerini kullandı.

2009 NFL Draftı’nda Packers tarafından birinci tur dokuzuncu sıradan seçilen Raji, kariyerinin ilk altı sezonunu takımla birlikte geçirmiş ve zaman zaman oldukça iyi performansların altına imzasını atmıştı ancak bu off-season döneminde Packers, takımın bir diğer defansif line oyuncusu Letroy Guion’a üç yıllığına 11.25 milyon dolar vererek tecrübeli oyuncuyu artık düşünmediğini açıkça belli etmişti.

Packers’ın şampiyonlukla taçlandırdığı 2010 sezonunda kariyerinin en iyi yılını geçiren Raji, sezonu 29 tackle ve 6.5 sack ile kapatmıştı. Her ne kadar yıldız nose tackle, şu an o sezondaki performansından biraz uzak olsa da Amerikan futbolseverler kendisinden halen çok şey bekliyor.

Bakalım bu off-season’da adeta bir trend haline gelen “Lige erken veda etme” furyasına katılan Raji, ilerideki sezonlarda lige gerçekten geri dönecek mi, yoksa NFL’de “Raji defteri” kapandı mı?