New York Jets’in yıldız wide receiver’ı Brandon Marshall, 2012 yılında Manhattan’da bir gece kulübü çıkışında bir kadını darp ettiği suçlamasıyla  önümüzdeki ay New York federal mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.

Dava 5-7 Nisan tarihlerinde görülecek. Mahkeme kayıtlarına göre iddia sahibi Christin Myles isimli kadın 75,000 dolar değerinde zarar tazminatı istiyor. Olayın yaşandığı tarihte 24 yaşında olan Kaliforniyalı Myles, kulüp dışında yaşanan arbede sırasında Marshall’ın yüzüne yumruk attığını iddia ediyor. Bunun neticesinde de görüş sorunları ve tekrar eden şiddetli baş ve boyun ağrıları çektiğini, ilaveten duygusal travma yaşadığını belirtiyor.

Polisin vaktiyle olayı araştırdığı fakat yeterli kanıt olmadığı için suçlamada bulunmadığı biliniyor. Aynı şekilde NFL’in soruşturması neticesinde de bir ceza çıkmamıştı. Avukatları Myles’in iddiasını destekleyen görgü tanıkları, ifade tutanakları ve olay anı görüntülerinin kaydı olduğunu söylüyor. Myles’in ilk olarak Kaliforniya’da doldurduğu altı sayfalık şikayette, Marshall’ın kasıtlı olarak saldırdığı ve darp ettiği yazıyor.

Marshall’ın 2015 yılında verdiği ifadede kadına başkasının vurduğu ve video görüntülerinin bunu ispatlayacağı yer alıyor. Tecrübeli receiver’ın avukatı Harvey Steinberg ise yorum için yapılan aramalara cevap vermiyor. Menajeri Kennard McGuire ise yasal konular hakkında görüş belirtmeyeceğini söylüyor.

Yaşandığı iddia edilen olay Marshall’ın Miami Dolphins tarafından Chicago Bears’a takas edilmesinden yalnızca iki gün önce gerçekleşmiş. Oyuncunun halihazırda kabarık bir saha dışı sabıkası bulunuyor. 2008 yılında alkollü araç kullanma ve aile içi şiddet nedeniyle NFL tarafından da ceza almışlığı var. Bakalım bu sefer olaylar nereye varacak?..