Buffalo Bills’in yıldız defensive end’i Mario Williams, duruma bakılırsa bu off-season’da kendisine yeni bir takım arayacak. ESPN’den Josina Anderson’ın haberine göre 2006 NFL Draftı’nın bir numarası, kariyerinin ilk altı yılını Houston Texans’ta geçirdikten sonra dört sezon formasını giydiği Buffalo Bills tarafından serbest bırakıldı.

2012 Mart’ında Mario Williams, Bills ile 49.5 milyonu garanti olmak üzere toplamda 100 milyon dolara altı yıllık bir sözleşme imzalamıştı. Williams, geçtiğimiz ay biten 2015 Sezonu’nun başında ise 2.5 milyon dolar imza bonusu almıştı.

Ancak yıldız defansif end, geçtiğimiz sezon belki de 10 sezonluk NFL kariyerinin en kötü performansını çıkarmıştı ki kendisi de sezon içerisinde Bills defansındaki rolü sebebiyle hayal kırıklığı yaşadığını bir çok kez dile getirmişti.

Bufallo Bills takımında geçirdiği dört senede Williams, 43 sack yapmayı başarmış, ama 2015 Sezonu’nda bu sack’lerin sadece beş tanesi gelmişti. Bu istatistikten yıldız defansif end’in, geçtiğimiz sezon göreve gelen head koç Rex Ryan’ın oyun sistemiyle pek uyum sağlayamadığını çıkarabiliriz sanırım. Takımda geçirdiği ilk üç yılda ise Williams, sezonları 10.5, 13 ve 14.5 sack gibi oldukça verimli istatistiklerle kapatmıştı.

31 Ocak’ta 31 yaşına giren başarılı oyuncu, Texans ve Bills’de geçirdiği sezonların dördünde Pro Bowl’a çağrılmayı başarırken, yıldızlaştığı 2014 Sezonu’nda ise ayrıca All-Pro takımına da seçilmişti.