Geçtiğimiz ay Super Bowl’da Denver Broncos’a mağlup olarak büyük bir çıkış yakaladığı sezona vurucu darbeyi atamayan Carolina Panthers, oynadığı 16 maçta yalnızca bir mağlubiyet alan yıldızlarla dolu kadrosunu korumak için oldukça kararlı gözüküyor. Nitekim takım, cornerback Josh Norman’a franchise tag uygulayarak yıldızının en az bir sene daha takımda kalmasını sağladı.

Norman’a eklenen bu tag, cornerback’i 2016 Sezonu için takımda tutarken aynı zamanda Panthers’a, 15 Haziran’a kadar yıldız oyuncusuyla uzun süreli bir kontrat hazırlama imkanı da vermiş oldu.

Norman bu tag sayesinde, ya geçtiğimiz sezon en çok maaş alan beş cornerback’in ortalama maaşını ya da kendi maaşının yüzde 120’sini alacak, hangisi daha büyük bir meblağya tekabül ediyorsa.

Tabi NFL takımları, halen yıldız cornerback’e teklif götürebilir ancak şu an ipler tamamen Panthers’ın elinde. Eğer herhangi bir takım Norman’a talip olursa Panthers’ın önünde iki seçenek var: İlk olarak teklifi öğrenip Norman’a yeni bir teklif hazırlayabilirler. İkinci olarak ise teklifi öğrenmeden Norman’ı gönderip üstüne, karşı takımın gelecek yıllardaki draftlarda sahip olduğu iki birinci round pick’ini cebe indirebilirler.

Geçtiğimiz sezon dört yıllık NFL kariyerinin en başarılı performansını sergileyen Norman, sezonu dört interception, iki interception return touchdown ve 18 de pas defansıyla bitirmeyi başarıp kariyerinde ilk defa hem Pro Bowl’a çağrılmış hem de All-Pro kadrosuna alınmıştı.

Bütün bunlarla birlikte yıldız cornerback, Panthers tarihinde tag’lenen altıncı oyuncu oldu. Daha önce punter Todd Sauerbrun (2003), ofansif tackle Jordan Gross (2008), defansif end Julius Peppers (2009), center Ryan Kalil (2011) ve defansif end Greg Hardy (2014) takım tarihinde tag’lenen beş isimdi.