Washington Redskins’in yıldız oyuncusu Alfred Morris’i, ezeli rakiplerin başında gelen Dallas Cowboys kaptı. Cowboys’un Morris ile imzalayacağı iki yıllık kontrat ise, kariyerinin ilk dört sezonunu Redskins’de geçiren running back’e 3.5 milyon dolar maaş verirken Morris’in sergileyeceği performansa göre bu rakam 5.5 milyon doları bulacak.

Hatırlayacağınız üzere Cowboys, geçtiğimiz yıl bu zamanlarda süperstar running back’i DeMarco Murray’i Philadelphia Eagles’a göndermiş ve Eagles, yıldız oyuncuyla beş yıllık ve tam tamına 42 milyon dolarlık bir kontrat imzalamıştı. Tabi geçtiğimiz sezon Murray için o kadar da iç açıcı geçmedi ve hatta running back, head koç Chip Kelly’nin kararıyla bench’e bile çekildi.

Peki şimdi bu iki isim neredeler? Murray, Eagles ile beş yıllık kontrat imzalamasına rağmen Tennessee Titans’ın yolunu tutarken Kelly ise San Francisco 49ers ile anlaştı. Kıssadan hisse Cowboys, en önemli division rakiplerinin başında gelen Eagles’a yıldız bir oyuncu ucuza nasıl kapatılır, bunun dersini vermiş oldu.

2012 NFL Draftı’nın altıncı turundan seçilen Morris, çaylak sezonunda hiç beklenmedik şekilde muazzam bir performans sergiledi ve yıldız oyuncu sezonu 13 touchdown ve 1.613 yard ile bitirerek hem bu son istatistikte takım tarihinin en iyi performansını sergiledi hem de o sezon Adrian Peterson’ın ardından sezonun en çok koşu yardı alan ismi olmayı başardı.

Öte yandan Morris, sonraki sezonlarda çaylak yılındaki kadar iyi işler çıkaramasa da 2013 ve 2014 sezonlarında yine 1.000 yardın üzerine çıkmayı başardı. Ancak geçtiğimiz sezon Redskins’in bir diğer running back’i Matt Jones ile top paylaşan yıldız oyuncu, yalnızca bir touchdown ve 752 yardda kalmıştı.

Tabi 27 yaşındaki running back halen büyük performanslar vaat ediyor ve şuna hiç şüphe yok ki önümüzdeki sezon, Cowboys’un şu anki starter’ı ve geçtiğimiz sezon taşıma başına 4.6 yard almayı başaran Darren McFadden ile oldukça iyi bir birliktelik sağlayacak. Hele ki 2015 Sezonu’nda Tony Romo ve Dez Bryant’ı sakatlığa kurban veren ve bu sebeple dört galibiyette kalan Dallas ekibini, önümüzdeki sezon bu iki önemli isim ile birlikte oldukça yukarı taşıyacaklar.