Denver Broncos, running back C.J. Anderson’a Miami Dolphins’in yaptığı 18 milyon dolar değerindeki dört yıllık teklifi karşılama kararı aldı. Broncos, yıldız oyuncusuna çok daha azını (2.5 milyon dolar) önererek serbest kalmasını engelleyebilecek ve böylece bir yıl daha takımda tutabilecekken bu hakkını kullanmamıştı ve böylece oyuncu, serbest oyuncu piyasasına katılmıştı.

Anderson, ESPN’e verdiği röportajda Broncos’un bu kararından, hatta Chicago Bears’ın Broncos’dan bile daha yüksek bir kontrat sunmasından dolayı oldukça şaşkın olduğunu dile getirdi. Hatırlayacağınız üzere bu off-season’da takım tarihinin en iyi running back’lerinden Matt Forte’yi serbest bırakan Bears, Anderson’a tam 19 milyon dolarlık bir kontrat önermişti.

Running back, konu ile ilgili verdiği demecinde “Düşük kademeden serbest oyuncu piyasasına girince işlerin nereye varacağını kestiremiyorsunuz. Konu para olsaydı daha yüksek bir teklif sunan Chicago’ya giderdim.” derken “Ama kendimi en iyi gösterebileceğim oyun sistemini tercih etmek daha doğru olacaktı. Bunu Broncos koçu Gary Kubiak ile yapabilirim, gitseydim eğer Dolphins koçu Adam Gase ile de yapabilirdim.” ifadelerine yer verdi.

Anderson, ayrıca Broncos’da kalacağını öğrendiğinde karmaşık duygular yaşadığını da söyledi: “Önce bana haksızlık edildiğini düşündüm tabii. Ama önceki kararları neticesinde şimdiki duruma geldim. Biliyorsunuz forma için her zaman didindim, çok çalıştım.”

Anderson, yeni anlaşmasıyla 5.25 milyon dolar imza parası ve yıllık kazancının 675.000 dolar kadarını da garanti olarak alacak. 2017’de yıllık ücreti olan 2.9 milyon doların da 1.7 milyonu garanti. 2018 ve 2019’daki yıllık gelirinde ise garanti para opsiyonu yok. Anderson’ın o yılların maaşını alabilmesi için Broncos’un kadrosunda yer alıyor olması gerekecek.