Serbest oyuncu piyasasının en iyi safety’si Eric Weddle ile anlaşma yarışında Baltimore Ravens; Pittbsurgh Steelers, Dallas Cowboys ve Oakland Raiders’ı geride bırakarak yıldız oyuncuyu dört yıllığına kadrosuna kattı.

Ravens bu dört yıllık süre içerisinde deneyimli safety’ye 26 milyon dolar ödeyecek. Bu miktarın 13 milyon doları garanti ücret olurken Weddle önümüzdeki sezon için dokuz milyon dolar alacak. Her ne kadar bu rakamlar yüksek gibi gözükse de Baltimore ekibi oldukça “mütevazı” bir fiyata, Ed Reed’in gidişinin ardından önemli sıkıntılar yaşadığı bir pozisyonu sağlam bir isimle güçlendirmeyi başardı.

Kariyerinin ilk dokuz sezonunu San Diego Chargers’da geçiren 31 yaşındaki Weddle, bu dokuz sezonda iki kez First-Team All Pro, üç kez Second-Team All Pro ve üç kez de Pro Bowl’a seçilerek muazzam bir başarı gösterdi ve Chargers savunmasının adeta yüzü oldu.

Ancak geçtiğimiz sezon Weddle ve Chargers arasındaki ipler biraz gerildi. Nitekim ligin 15. haftasındaki Miami Dolphins karşılaşmasının devre arasında, kimseden izin almadan takımıyla beraber soyunma odasına gitmeyen ve onun yerine kızının devre arası şovunu izlemeyi tercih eden yıldız oyuncu, bu davranışının ardından 10.000 dolar para cezasına çarptırılmıştı.

Öte yandan önceki sekiz sezonda yalnızca dört maç kaçıran Weddle, geçtiğimiz sezon üç maç kaçırıp bir de üstüne beklenen performansı veremeyince Chargers macerasının yıldız oyuncu için son bulduğu sezon bitiminde oldukça açıktı.

Öte yandan işin Ravens cephesine bakarsak, takımın 2015 sezonunda oynadığı 16 karşılaşmada yalnızca beş galibiyet alarak büyük bir hayal kırıklığı yarattığını belirtelim. Nitekim head koç John Harbaugh döneminde önceki yedi sezonda da sekiz galibiyet barajını aşan takım, bu yedi sezonun altısında playoff yapmayı başarmıştı. Weddle’ın gelişi Ravens’ı eski şanlı günlerine döndürebilecek mi, hep birlikte göreceğiz.