Indianapolis Colts, geçtiğimiz yıl kadrosuna kattığı yıldız receiver Andre Johnson’ı, üç yıllık kontratının henüz ilk yılında serbest bıraktı. Tecrübeli wide receiver, geçtiğimiz sezon Colts forması giydiği 16 karşılaşmanın hiçbirisinde 100 yard reception barajını aşmayı başaramamıştı.

Kariyerinin ilk 12 sezonunu Houston Texans’da geçiren ve bu dönemde harikalar yaratarak yedi kez Pro Bowl’a seçilmeyi başaran 34 yaşındaki Johnson, geçtiğimiz sezon Colts formasıyla yalnızca 503 yard alıp, dört de touchdown yapabilmiş ve Texans’daki istatistiklerinin oldukça uzağında kalmıştı.

Hatta 2015 Sezonu’nun Johnson için ne kadar korkutucu geçtiğini anlatmak için elimizde fazlasıyla ilginç bir istatistik daha var. Nitekim yıldız receiver, geçtiğimiz sezon tam üç karşılaşma boyunca bir tek reception bile yapamadı. Kariyerinde böyle bir istatistiğe en son 2005 Sezonu’nda sahip olmuştu.

Tabi tecrübeli wide receiver’ın performansındaki bu düşüşte Colts’un bir diğer yıldız receiver’ı T.Y. Hilton’ın da oldukça önemli bir payı var. Nitekim artık bir ayağı çukurda olan Johnson’ın takıma katılması genç ve bir o kadar yetenekli oyuncu, Colts’un No:1 receiver’ı olmaktan alıkoyamamıştı.

2003 Draftı’nda Texans tarafından birinci tur üçüncü sıradan seçilen Andre Johnson, geçtiğimiz günlerde kendisine emekliye ayrılmayı düşünüp düşünmediği sorulduğunda “Kesinlikle futbol oynamaya devam edeceğim.” diyerek oldukça iddialı bir cevap vermişti. Ancak Colts’un bu son hamlesinden sonra, artık bu off-season’da alıştığımız üzere bir NFL yıldızının daha emekliye ayrıldığına her an tanık olabiliriz.