Efsane quarterback Peyton Manning’in emeklilik kararını açıklamasının üzerinden sadece bir iki hafta geçmiş iken eski takımı Indianapolis Colts’un sahibi Jim Irsay, yakında  Lucas Oil Stadyumu’nun dışında Manning’in heykelini yapacaklarını açıkladı.

Takım ayrıca Manning’in 1998-2012 yılları arasında tam 14 sezon boyunca terlettiği 18 numaralı formayı da emekliye ayıracak.

Irsay, konuyla ilgili verdiği demeçte “Tüm Colts taraftarı da benimle hemfikirdir diye düşünüyorum, Manning herkesten çok bizim.” dedi ve ekledi “Manning’in bu takım, şehir ve eyalet için önemini ifade etmek mümkün değil. 18 numaranın anlamını tarif etmek için kelimeler kifayetsiz kalır. Hayatta en önemli şey yaptıklarınızdır, eylemler sözlerden daha güçlüdür.”

Klasik rock meraklısı olan Irsay, efsanevi  Doors vokalisti Jim Morrison’ın hayranlarının çiçekler, yazılar, kandiller ve içkiler ile bir nevi tapınak haline getirdikleri Père Lachaise’deki mezarı ve Peyton’ın Budweiser markasına duyduğu sempatiye de atıfta bulunarak yapmak istediğini şöyle tarif ediyor: “Peyton için mezar yapmıyor olsak da, Jim Morrison’ın mezarı gibi, bu heykel de hayranlarının Budweiser kutuları ve mesajlar bıraktığı, bizim de zaman içinde bunları derlediğimiz bir anıt olacak. Bu fikir hakkında çok heyecanlıyız. Henüz hayattayken birinin heykelini yapmak çok sık görülen bir şey değil ama biz bu ikonik heykelin uzun yıllar stadyumumuzun yanı başında olacak olmasından dolayı gerçekten çok heyecanlıyız.”

Haber, Manning’in Indianapolis geçmişinden onlarca anısını paylaştığı duygusal basın konferansında verildi. İlk Super Bowl’larına birlikte uzanmış oyuncu ve şehrin birbirine ne kadar bağlı olduğu bir kez daha görüldü. Manning, Tony Dungy ile geçirdiği günleri ve New Orleans Saints’e kaybettikleri Super Bowl finalini anlatırken ise boğazı düğümlendi… Denver Broncos ile yaptığı basın toplantısı emekliliğini resmileştirmiş olsa da bu, Manning için açık ara en anlamlısıydı.

Manning, heykelinin dikileceği haberi ile ilgili olarak “Size ne kadar onur duyduğumu ifade edemem. Gerçekten ne diyeceğimi bilemiyorum. Benim için 14 sene boyunca bu organizasyon için oynamak büyük bir onur ve ayrıcalıktı.” dedi.

Heykeli dikilecek adamdı gerçekten de. Yakıştı…