Tight end Coby Fleener ve linebacker Jerrell Freeman bildiğiniz üzere Indianapolis Colts’tan eski takım arkadaşları ki artık aynı takımda olmamaları muhtemelen ikisi için de daha iyi olacak. Çünkü hala aynı takımda oynuyor olsalardı ikisinin de birbirlerine sarf ettikleri sözlerden sonra soyunma odasında tartışma yaşamaları kuvvetle muhtemel olacaktı.

Geçtiğimiz Cumartesi Chicago Bears ile üç yıllığına 12 milyon dolarlık bir sözleşme imzalayan Freeman, Fleener’ın Colts’un 8-8 biten 2015 sezonu içinde bazı takım arkadaşlarının ‘eğlence için sahada olduklarını’ iddia ettiği açıklamalarına cevap verdi.

Freeman yaptığı açıklamada “Fleener’da cesaret yok. Bu açıklamaları beni oldukça kızdırdı. Röportajı yaparken kendisini anlatıyordu sanırım. Böyle adamları anlamıyorum. Sen etrafta yokken senin hakkında konuşmak, küçük kız çocuklarının yaptığı bir harekettir”. dedi.

Röportajının devamında ise tecrübeli linebacker: “Ben yetişkin bir adamım. Eğer hoşuma gitmeyen bir şey görürsem, bunu söz konusu oyuncu ya da oyuncularla yüz yüze konuşup halletmeye çalışırım. Benim de içinde olduğum bir topluluk için sarf ettiği bu sözleri, benim için de sarf edilmiş sayıyorum. Açıklamaları çok gereksizdi.” gibi oldukça sert ifadeler kullandı.

Freeman’ın neden bu kadar sinirlendiğine gelince; New Orleans Saints ile 36 milyon değerinde beş yıllık bir sözleşme imzalayan Fleener, geçtiğimiz hafta Saints muhabirlerinin Colts’un geçtiğimiz sezonda yaşadığı sıkıntılar hakkındaki sorularına şöyle cevap vermişti:

“Sanırım bu gibi durumlar karakterlerin açığa çıkmasına yardımcı oluyor. Ne olursa olsun mücadeleye devam eden oyuncular ki yıldız oyun kurucumuzun tam performans ile sahada olmadığını bilse de hala kazanmak için bir şansımızın olduğuna inanan oyunculardan bahsediyorum. Bunlar sizin yanınızda olmasını isteyeceğiniz insanlar. Geriye kalan oyuncular ise sanki sadece karşılaşmaya çıkmış olmak için çıkmış gibilerdi. ”

Fleener’ın açıklamaları herkes için şaşırtıcıydı, çünkü Colts, 2011 sezonundan beri en çok sıkıntı yaşadığı bu sezonda daima takım ruhuyla oynadı ve takım olarak bir arada olduklarını gösterdi. Hatta oyun kurucuları Andrew Luck’ın sakatlığı yüzünden dokuz hafta sahalardan uzak kalmasına rağmen.

Neyse ki Bears ve Saints takımları farklı gruplardalar ve bu sayede Freeman ve Fleener kozlarını bir dahaki sezonda sahada da paylaşmayacaklar.