Pittsburgh Steelers, yeni sezonda takım tarihinin dokuzuncu kez Super Bowl’unda boy göstermeyi umut ediyor olsa da, genç wide receiver Martavis Bryant olmadan işleri oldukça zor olacak.

NFL Media Insider yazarı Ian Rapoport’un haberine göre, oyuncu NFL’in yasaklı madde kullanımı yönetmeliğini çiğnediği için tam bir yıl men cezası almakla karşı karşıya. Habere göre NFL heniz resmi ceza bildiriminde bulunmamış olsa da, Bryant ceza alması halinde itiraz hakkını kullanabilecek. Takım sözcüsü  Burt Lauten, NFL’den resmi bir açıklama gelmedikçe konu ile ilgili bir yorum yapmayacakların söyledi.

Gelişmenin hemen ardından Bryant’ın menajerlerinden biri olan Brian Fettner, USA Today gazetesine oyuncunun bir rehabilitasyon kliniğine yatacağını ve depresyon tedavisi göreceğini açıkladı. Fettner ayrıca “Şaşkınlık içindeyiz, ben dahil. Sorunu yanlış hesapladığımız çok açık. Bu bir eğlence meselesi değil, dertlerin üstesinden gelememe ve depresyon meselesi, Bryant da bunlarla bir şekilde başa çıkmak zorunda” şeklinde konuştu.

Menajerin açıklamasında oyuncunun birkaç uyuşturucu madde testine girmediği de yer aldı. Ligde üçüncü yılını dolduran wide receiver daha evvel de ceza almış, son olarak yine mükerrer kez madde bağımlılığına ilişkin ihlal gereğiyle geçtiğimiz sezonun ilk dört maçını cezalı geçirmişti.

Steelers başkanı Art Rooney II de, Ocak ayında Bryant’ın durumu ile ilgili olarak kaygılarını yerel bir gazetede şöyle dile getirmişti: “Martavis müthiş bir potansiyeli olan çok yetenekli bir oyuncu. Biz de onunla çalışmaya devam edip, saha dışındaki işlerini yoluna sokmasını ve büyük bir oyuncu olabilmesi için kendini buna adamasını bekleyeceğiz. Umarız bu sezon yaşadığı tecrübeler buna etki edecektir.”

Bryant, ayrıca Steelers oyun kurucusu Ben Roethlisberger tarafından da alenen eleştirilmişti. Big Ben yerel bir radyoda Bryant’ın “kendisine gelmesi” gerektiğini söylemişti. Genç receiver ise bu eleştirilere iki playoff maçında yakaladığı 14 pas ile 183 yard ve bir touchdown kazandırarak cevap vermişti.