Indianapolis Colts, geçtiğimiz sezon Matt Hasselback liderliğinde Andrew Luck ile olduğundan daha fazla maç kazanmıştı. Bu oldukça enteresan bir durum ancak 40 yaşındaki Hasselback’in emekliliğini açıklaması için oldukça iyi bir son sezondu.

Hasselback’in NFL’den emekliliğini açıklaması sadece yeni bir şeyin başlangıcı oldu ve Amerika’nın en büyük spor kanallarından biri olan ESPN ile NFL Analisti olmak üzere anlaştı. Hasselback’i Pazar günleri artık yeşil sahalarda değil de ESPN stüdyolarında, Sunday NFL Countdown ve Monday Night Countdown programlarında izleyeceğiz.

Colts, AFC Finalisti unvanıyla başladığı 2015 sezonunda ilk üç maçın ikisini kaybedip dördüncü maçta da Andrew Luck sakatlanınca zaten sezonlarının sona erdiğini anlamıştı. Colts, Hasselback önderliğinde çıktığı sıradaki iki maçı kazanmış ama Luck geri dönünce Hasselback de bench’e geri dönmüştü. Bu süre zarfında Colts bir maç kazanıp üç maç kaybederken Andrew Luck da böbreğinden sakatlanmış ve bu kez sezonu kapatmıştı. Hasselback sezonun devamında ilk on bire yerleşse de dönem dönem sakatlıklar yaşadı ve sezonun son maçında forma giyemedi.

Hasselback, ESPN’den gelen iş fırsatının emeklilik kararında etkili olduğunu söylüyor. Öyle ki Hasselback’in emekli olduğundan önce ESPN ile anlaştığını öğrendik zaten. Hasselback, 2008 yılından bu yana ESPN’de analist olarak görev yapan kardeşi Tim Hasselback’e de katılmış olacak böylece. Tabi insanın aklına direkt olarak “acaba torpil mi var?” sorusu geliyor böyle bir durumda.

1998 yılında altıncı turdan Green Bay Packers’ın draft ettiği Hasselback, Hall of Fame oyuncu Brett Favre’ın yedekliğini yaptı. 2001 sezonundan önce Seattle Seahawks’a takas oldu ve burada geçirdiği on yıl boyunca Seahawks’ı altı kez playoff’a taşırken bir kez de Super Bowl’a ulaştırdı. 2003, 2005 ve 2007 yıllarında Pro Bowl seçildi. Brett Favre ve Warren Moon ile birlikte 40 yaşından sonra il on bir başladığı üst üste dört maçı kazanan üç oyuncudan biri oldu.

Hasselback’in emekli olması ve Josh Freeman’ın takımdan kesilmesinin ardından Colts, Andrew Luck’a yedek aramaya başladı ve Green Bay Packers’tan Scott Tolzien’ı kadrosuna kattı. 2015 sezonu sonrası serbest kalan Tolzien aynı zamanda Colts’un bu sezon yaptığı ilk transfer de oldu.