Önümüzdeki sezon öncesi NFL’in belirlediği maaş kotası üst sınırına en yakın takımlardan biri olan Miami Dolphins, yeni transferlere yer açabilmek için hamlelere başladı.

Hafta sonu takımdan yapılan açıklamada ilk olarak veteran wide receiver Greg Jennings’in sözleşmesinin feshedildiği duyuruldu.

Green Bay Packers forması altında sayısız başarıya imza atan ardından iki sezonluk Minnesota Vikings macerası sonrası Dolphins’in yolunu tutan Jennings, geçen sezonu 19 pas ve 208 yard ile bitirip takımın verimsiz isimlerinden biri olmuştu. 32 yaşındaki oyuncu, sadece bir touchdown pası yakalayabilmişti.

Yıllardır New England Patriots’ın domine ettiği AFC Doğu grubunda playoff kovalamaya çalışan Miami Dolphisn, aynı açıklamada, savunmacılar Koa Misi ve geçtiğimiz sezon devasa bir ücretle kadrosuna kattığ Ndamukong Suh’un sözleşmelerinin, takımın yararına olacak şekilde yeniden düzenlendiği açıklandı.

Bu hamleler sonrasında Dolphins, maaş kotasının 20 milyon dolar altına inerek kadrosunu güçlendirecek isimlere yer açtı.

Bu açıklamaların, takım yetkilelerin Mario Williams ile buluşmasından sonra yapılması ise Dolphins’in Williams’a bir teklif götüreceği iddialarını güçlendirdi. 2006 NFL Draftı’nın ilk sırasından seçilen yıldız savunma oyuncusu Mario Williams, hatırlanacağı üzere geçtiğimiz hafta Buffalo Bills tarafından serbest bırakılmıştı.