New England Patriots’tan dev bir transfer hamlesi daha! Takım, şimdi de Chicago Bears’ın yıldız tight end’i Martellus Bennett’ı kadrosuna kattı ve böylece Rob Gronkowski ile birlikte ligin en korkutucu tight end ikilisini kurmuş oldu.

Patriots ve Bears arasında yapılan takasın ayrıntıları ise şöyle: New England ekibi, Bennett ve Bears’ın altıncı turdan draft hakkı karşılığında Chicago ekibine dördüncü tur draft hakkını verdi.

Bu takas ile birlikte önümüzdeki sezon, Bennett ve Gronkowski’yi yan yana izleme fırsatı bulacağız. Uzun zamandır böyle bir tight end ikilisini görmeye hasret kalmıştık. Üç sezon öncesine kadar Patriots, Aaron Hernandez ve Gronkowski ile birlikte iki tight end’i nasıl etkili bir şekilde çalıştırabileceğini bize göstermiş ancak Hernandez’in malum dava sonucu içeri girmesinin ardından Gronkowski, dümene tek başına geçmişti.

Tabi Bennett hamlesi, yıldız quarterback Tom Brady için de oldukça iyi bir haber ki tecrübeli tight end’in takıma katılması halihazırda Julian Edelman, Danny Amnedola, Gronk ve hatta running back Dion Lewis gibi isimlerle dolu olan bir receiver ekibine muazzam bir katkı sağlayacak ve şunu da unutmamak gerekir ki Bennett’in  sadece iki sezon önce 900 yardın üzerine çıktığını hatırlatalım.

İşin biraz da Bears tarafına bakarsak takım, geçtiğimiz sezonun beklenmeyen yıldızı, Bennett’in sakatlığı sırasında parlayan Zach Miller ile yeniden anlaşmış ve böylece tight end pozisyonunda seçimini bir nevi Miller’dan yana kullanmıştı. Eh bir de üstüne Patriots’tan dördncü tur hakkı geldiği için bu takas onlar için de tadından yenmeyecek bir hal aldı.