İlk 11 running back’i Chris Ivory’i Jacksonville Jaguars’a kaptıran New York Jets, onun yerini Matt Forte gibi bir süperstar ile doldurdu. Hatta Jets bununla da kalmadı ve yıldız oyuncuyu kadrosuna katmak için Jaguars’ın Ivory’e ödediği miktarın yaklaşık iki milyon altını verdi.

Şu an 31 yaşında olmasına rağmen sahada gösterecek daha pek çok şeyi olan Forte, sekiz sezonluk NFL kariyerinin tamamını Chicago Bears’ta geçirmiş ve bu süreç zarfında yaptığı 2.035 koşu denemesinde tam 8.602 yard alarak bu iki istatistikte de takım tarihinin en iyi ikinci performansını kaydetti, ilk sıra sizin de tahmin ettiğiniz üzere Walter Payton’a ait.

NFL’de forma giydiği sekiz sezonda yaptığı harika koşu oyunları kadar pas tutma yetenekleriyle de fark yaratan yıldız running back, bu sekiz sezonun tamamında 800 yard koşu ve 300 yard reception barajını geçmeyi başardı. Forte’nin bu istatistik anlamında önünde yalnızca dokuz sezon ile LaDainian Tomlinson ve Ricky Watters bulunuyor.

Forte her ne kadar göz alıcı istatistiklre sahip olsa da yıldız running back, kariyerinin en verimsiz sezonundan çıkarak Jets’e geliyor. Nitekim uzun yıllar hiç sakatlanmayarak adeta bir “istikrar abidesi” olarak kabul edilen tecrübeli oyuncu, geçtiğimiz sezon üç maç kaçırdı ve zaman zaman Jeremy Langford ile top paylaşmak zorunda kaldı.

Ancak o halen müthiş futboluyla tanıdığımız “Matt Forte”. Hele ki Jets’in, Jaguars’ın Ivory’i kadrosuna katmak için ödediği paranın daha azını Forte’ye vaat ederek oyuncuyla anlaşması, bu transferi takım için tadından yenmeyecek bir hale getiriyor.