Peşinde Arizona Cardinals, Jacksonville Jaguars ve Atlanta Falcons gibi takımların olduğu Bruce Irvin’i beklenmedik bir şekilde Oakland Raiders kaptı ve takım, yıldız linebacker’ı dört yıllığına renklerine bağladı.

Geçtiğimiz dört sezon boyunca, NFL tarihinin gördüğü en iyi savunmalarından birisine sahip olan Seattle Seahawks’ın temel taşlarından birisi olan Irvin, Raiders’ta geçireceği ilk sezon için takımdan 13 milyon, takip eden üç sezon ise 10’ar milyon dolar para alacak.

Öte yandan Irvin’i kadrosuna katmak isteyen takımlardan Falcons ve Jaguars öne çıkan ekiplerdendi. Nitekim yıldız linebacker, Falcons head koçu Dan Quinn’in Seahawks’ta 2013 ve 2014 sezonlarında defansif koordinatörlük yaptığı sırada Quinn ile çalışma fırsatı bulmuştu.

2012 Sezonu’nda ise Jaguars’ın şu anki had koçu Gus Bradley, Seahawks’ta defansif koordinatörlük görevindeyken Irvin’i, Seahawks savunmasında üç sezon daha oynayacağı “Sam” linebacker pozisyonuna çekmişti.

Ancak Irvin’in, Raiders’la da bir bağlantısı var tabi. Takımın defansif koordinatörü Ken Norton Jr., 2012 ve 2014 sezonları arasında Seahawks savunmasının ve dolayısıyla da Irvin’in linebacker koçuydu.

Bunlarla birlikte yıldız linebacker, Raiders’a katılarak ligin en acımasız linebacker’larından birisi olan Khalil Mack ve Super Bowl XLVIII MVP’si eski takım arkadaşı yine bir linebacker Malcolm Smith ile de yan yana oynama şansı bulacak.