Oakland Raiders, Derek Carr ile oyun kurucu kadrosundaki geleceğini garantiye almış durumda. Sack canavarı Khalil Mack ve hızlı koşularıyla Amari Cooper da takımı fazlasıyla güçlendiren oyunculardan. Önemli pozisyonlarda gelecek vaat eden birçok oyuncusu bulunaa Raiders, 2012’den beri kadrolarında olan başarılı punter’larının da takımı güçlendirmeye devam edeceğinden emin görünüyor.

Pazartesi günü Oakland Raiders, Marquette King ile uzun zamanlı sözleşme imzaladıklarını duyurdu. CBS Sports’dan Jason La Canfora sözleşmeyle ilgili finansal verileri de açıkladı. Sözleşmenin değeri tam 16 milyon dolar. Punter’a 16 milyon dolar vermek size gülünç gelmiş olabilir ki çok normal bir şey değil, ancak Jason La Canfora’ya göre bu zekice bir hamleydi.

Tabi King’e verilen bu ücreti, her ne kadar oldukça yüksek olsa da göklere çıkarmamak gerek. Nitekim 2012 senesinde New Orleans Saints’in, punter’ı Thomas Morstead’e altı yıllık toplamda 21.9 milyon dolarlık bir kontrat verdiğini de unutmayalım.

Special team oyuncularıyla çok alakalı olmayanlar için birkaç bilgi verelim. NFL’in tek siyahi punter’ı konumundaki King, kendi pozisyonunda ligin en iyilerinden. 2015’te 20 yard çizgisine kadar en çok punt’ı (40) vuran isim.

Öte yandan genç punter sadece 27 yaşında, bu da demek oluyor ki Raiders, yaşın getirdiği performans azalması konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamayacak. Ayrıca takım oldukça genç ve çekirdekten yetişmiş olan special team’iyle çok daha başarılı olacak gibi.

Raiders’ın special team oyuncularının da uzun yıllar boyunca takımda kaldıkları bir gerçek. Örneğin, takımın kicker’ı Sebastian Janikowski 2000’den beri Raiders için kick vurmakta. Darısı, Marquette King’in başına..