Geçtiğimiz yılın Şubat ayında o zamanki adıyla St. Louis Rams genel menajeri Les Snead önce quarterback Sam Bradford’ı silip atmak çare değil demiş, sonra da adamı Nick Foles karşılığında Philadelphia Eagles’a takas etmişti. Bu off-season’da ise Los Angeles’ın çiçeği burnunda ekibinin Foles yerine bir diğer oyun kurucusu Case Keenum’un arkasında olduğuna kimseyi inandıramamıştı.

Ancak genel menajerin basında yer alan son açıklamaları, Rams’in oyun kurucu pozisyonu hakkında yaptığı en tumturaklı açıklamalar oldu. Snead, Keenum’ın antrenman kampları başladığında starter oyun kurucu olarak çalışacağını söyledi. Ayrıca geçen sezon yalpalayan takıma Keenum dahil olduktan sonra kalan dört maçın üçünü kazandıklarını, kaybettikleri tek maçta da Keenum’un takımı kazanma noktasına getirdiğini ama field goal’ü kaçırarak yenildiklerini hatırlatarak, oyuncunun bunu hak ettiğini belirtti.

Head koç Jeff Fisher da menajerini destekler şekilde konuştu. Case Keenum’un bıraktığı yerden, yani as oyun kurucu olarak başlayacağını, Nick Foles’ün ise rekabet için hala şanslı olduğunu söyledi. Tabii oyun kurucu pozisyonunda ikisinin de genel olarak gelişmeleri gerektiğini belirtmeden geçmedi.

Aslında dürüst olmak gerekirse mevcut durum göz önüne alındığında Snead’in geçmiş sözlerini yüzüne vurmanın pek de manası yok. Bradford’ın son zamanlarında ne olur ne olmaz diye temkinli konuşmak zorunda kaldı ama şartlar oluşunca kurtulmak istediği bir oyun kurucuyu gönderip üstüne bir de 2016’da ikinci tur draft hakkı cukkalama fırsatını tepmek istemedi. Belki Bradford’ı tutmaya yönelik açıklamalar yaptığı esnada böyle bir olasılık aklından dahi geçmiyordu.

Her halükarda bu karar ile önümüzdeki sezon Rams, son dört sezonunu dördüncü farklı oyun kurucu ile açmış olacak. Keenum’ın geçen sezonki istatistikleri beş maçta üç galibiyet, 60,8 olumlu pas yüzdesi, dört touchdown ve bir interception idi.

Snead’in Case Keenum hevesi biraz alay konusu olsa da Keenum, aslında mantıksız bir seçim değil. Draft ile seçilen çömez oyun kurucular ilk senesinde profesyonel futbola hazır olamıyorlar. Bu nedenle kenarda beklemiş ve oyun planını öğrenerek pişmiş yedekler daha değerli hale geliyor. Rams, takımı kurtaracak birini beklemiyor zaten. Takımın yeni sezon kamplarına as oyun kurucusunun kim olduğunu bilmeden girmesinden daha kötü olamaz herhalde?